Translate

MISTERE- TEORIA CONSPIRAȚIEI
A

AEROPORTUL DIN DENVER (locuri misterioase - TEORIA NOII ORDINI MONDIALE) Aeroportul Internațional Denver a fost construit in 1995, (cu un buget de 4,8 miliarde $), cu toată opozitia cetatenilor orasului. Denver avea un aeroport, culmea cu mai multe piste decât noul aeroport. Aeroportul din Denver este extrem de bogat in simboluri oculte si conspirative: spatiile de decolare (vazute de sus) au forma svasticii, frescele care impodobesc aeroportul sunt mesaje oculte. In holul central al aeroportului pe podea, este o svastica, iar sus pe bolta este "cheia masonică a boltii". In apropierea aeroportului se afla Comandamentul Spatial al fortelor Aeriene Americane. Printre atributiile comandamentului se afla si controlul satelitului Milstar (cel care face legatura intre toate componentele armatei - terestre, navale, aeriene) in caz de razboi nuclear. Cea mai paranoică teorie cu privire la aceast aeroport, spune ca NASA, Agentia Natională de Securitate, Comandamentul Spatial al Fortelor Aeriene au construit acest aeroport ca un complex subteran menit să salveze pe "alesi" după ce un meteorit va lovi pamantul. Aeroportul din Denver nu trebuie luat "in râs", masonii americani au o indelunga traditie de constructie de cladiri ori chiar orase impânzite cu mesaje esoteice. Mesajul este clar:  acest aeroport ne apartine, aveti grijă! (GRAD DE POPULARITATE MEDIU)
AGARTHA: (LOCURI ENIGMATICE) Agartha, tărâm legendar, locuit,  aflat în interiorul Pământului. Agartha este legată de credința într-un pământ gol și este un subiect popular în ezoterism. Capitala acestui loc ar fi Shambala. Pământul este gol?
AGENTIA NATIONALĂ DE SECURITATE (N.S.A) - Sediul Agenției Nationale de Securitate este la Fort Meade, Maryland. NSA lucrează in tandem cu CIA si FBI, dar activitătile sale sunt atat de secrete, incat nimeni din lume nu le cunoaste, cu exceptia câtorva oameni care supervizează proiectele NSA. Oficial, angajatii NSA sunt "responsabili de strangerea si analizarea semnalelor de comunicare straine si codificate, ceea ce implica si criptanaliza. NSA supraveghează absolut tot internetul.
AGENŢII DE INFORMAŢII de TOP : Mossad (Israel), MSS (China), RAW (India), ASIS (Australia), DGSE (Franta), BND (Germania), FSB (Rusia), MI6 (Marea Britanie), C.I.A (S.U.A), ISI (Pakistan)
ANGELA MERKEL ESTE FATA LUI HITLER. Conform unor documente declasificate de  STASI, medicul nazist  Karl Klauberg, specialist în însămânțare artificială, a supravegheat în 1954 nașterea unei fete (considerată a fi Angela Merkel). El prelevase si înghețase în ultimii ani de război spermă de la dictator. Angela Merkel - născută în 1954 - este rezultatul însămânțării artificiale cu ”markerii” lui Hitler. Ce este ciudat?  În timpul războiului, Klauberg a fost de fapt specialist in sterilizare. El a făcut ample experiențe pe femeile evreice și rrome. Pentru sterilizarea lor, le injecta in uter formaldehidă. După război, a fost prins de rusi si judecat. Revine in Germania de vest la începutul anilor 50, cand normal că lucra pentru KGB. Angela Merkel s-a născut la Hamburg. GRAD DE POPULARITATE,


AMBIGRAMA. este o formă de artă tipografică reprezentată printr-un cuvânt sau mai multe ce poate avea mai multe înţelesuri în funcţie de modalitatea prin care este citită. Cuvântul citit din altă direcţie, sau dintr-o orientare diferită poate fi acelaşi sau poate fi unul complet diferit faţă de cuvântul iniţial.
ANTARCTICA LOCURI MISTERIOASE: Antarctica este regiunea polară din sudul pământului. Acest teritoriu este guvernat printr-un tratat semnat de mai multe puteri si  conform acestuia, nici un stat nu are voie sa exploateze resursele imense ale acestui continent. S-a sugerat că scopul adevărat al tratatului este ca nici o companie comercială să nu descopere intamplator secretul care exista sub calota de gheată, groasă de 3 kilometri. In 1938, Germania nazistă (celebră pentru cautarile ei esoterice) a intreprins o vastă exploatare a acestui continent (in germană - Neuschwabenland). In 1946, la un an de la sfarsitul celui de-al III-lea Reich, de pe coasta Argentinei au putut fi zarite submarine germane ce se indreptau spre continentul de gheată. Dupa adeptii teoriei conspiratiei, in 1973 sub guvernarea lui Nixon, a fost creata societatea Jason, care are ca scop pastrarea secretului asupra civilizatiei Antarcticii. Rolul acestei societati este sa descopere suficiente lucruri despre  "rasa inteleptilor" (societatea este sustinuta de O.N.U, M-12, francmasonerie etc). : GRAD DE POPULARITATE, MICĂ.
ANUNNAKI AU CREAT CIVILIZATIA UMANĂ. În Sumerul antic au fost descoperite: scrierea, roata, matematica, astronomia, calendarele, sistemele de irigatii, armura, carul de luptă, sabiile, bărcile, harnașamentul cailor, cuiele, morile, sandalele, roata olarului, harponul, dalta, inelele, șeile si acul. Au fost domesticite toate rasele de animale. Astfel, civilizatia umană a fost ajutată / creată de o rasă de fiinte superioare, numita Annunaki (“cei care au venit din ceruri"). Acesti anunnaki au venit de pe planeta Nibiru, cunoscuta sub numele de Planeta X. Este o planeta popularizată de cercetătorul Zecharia Sitchen în cartea sa "A Douasprezecea Planeta". Nibiru orbiteaza in jurul Soarelui la fiecare 3600 ani. Ce este ciudat? De 4000 de ani nici o altă rasă de animale nu a mai fost domesticită.
ALCHIMIA (ȘTIINȚE SECRETE) : Alchimia este o artă ocultă care are ca scopuri principale : transformarea metalelor grele în aur (transmutația) și obținerea unei pulbere (piatra filosofală) care să fie folosită la tratarea tuturor bolilor (panaceu universal), inclusiv stoparea înaintării în vârstă
AREA 51 (ZONA 51): Teoreticienii conspirației cred că rămășițele unei nave spațiale OZN s-a prăbușit pe teritoriul american. Rămășițele acestui O.Z.N sunt depozitate în ”Zona 51”, o bază a fortelor aeriene americane, aflată  aproximativ la 150 de mile de cunoscutul oraș Las Vegas. Aici inginerii și oamenii de stiință angajați ai guvernului american, studiază tehnologia extrem de avansată a aparaturii extraterestre
ARISTOCRAȚIA NEAGRĂ (ILUMINAȚII- REPTILIENII- NOUA ORDINE MONDIALĂ)- Nobilimea Neagră si-a facut aparitia publică pentru prima oară in secolul al XII-lea, preluând monopolul afacerilor din Veneția si Genova. Oamenii i-au numit Nobilimea Neagră datorită cruzimii, lacomiei și folosirii magiei negre. Prin crime, violuri, rapiri, santaje, terorism,  au anihilat orice forma de opozitie pentru a-si atinge scopurile. Cu trecerea timpului au devenit incredibil de bogati, puternici si influenti. Descendentii acestora ar detine si in prezent monopolurile asupra comertului mondial si sunt adevaratii stăpâni ai Mafiei italiene.
ARTEFACTUL DIN COSO (ARTEFACTE CELEBRE- MISTERE ALE ISTORIEI) In 1961, un grup pe tineri au descoperit in apropiere de Olancha ceea ce ei au considerat a fi o geoda ( piatra scobită in interior, in care se pot gasi tot felul de cristale). Spre stupefactia lor, au gasit in interior un obiect de portelan alb, evident făcut de mâna omului, in care se afla un mecanism din metal, avand in centru o tija cu un arc minuscul la unul din capete.Misteriosul obiect poarta numele de "artefactul din Coso". Pt omul modern, obiectul seamana cu un dispozitiv de aprindere.Problema e ca dispozitivul a fost gasit in interiorul unei piese care, conform geologilor, a avut nevoie de 500.000 ani pentru a se forma.
”ASASINAREA” LUI BRUCE LEE: Oficial, Brucee Lee  - actor actor american de origine chineză (1940-1973), ar fi murit de epuizare. Neoficial, adepții teoriei conspirației spun că actorul ar fi fost ucis. Suspecti: Triadele - in procent  5%. Celebra mafie chinezească cerea taxă de protectie starurilor de cinema din Hong Kong, iar Bruce Lee refuzând acest lucru, ar fi fost lichidat de mafioti prin otrăvire. Maeștri artelor martiale - in procent de 30%, deranjati de faptul ca Bruce Lee le dezvaluia occidentalilor tehnici secrete de lupta (moartea ar fi survenit prin celebra lovitură mortala, Dim-Mak). Serviciul de spionaj chinezesc - procent de 1%. Serviciul chinez era deranjat de postura in care era pus de Bruce Lee in filmele turnate de el.
ASASINAREA LUI JIMMY HOFFA: James Ridly Hoffa (1913-1975). Lider sindical american, președintele Frăției Internaționale a Șoferilor de Camion personaj extrem de controversat, datorită relaților sale cu Mafia. A fost condamnat in 1967 la 8 ani de închisoare. În 1975 pe 30 iulie, dispare pentru totdeauna, corpul său nefind găsit până în zilele noastre. variante, fundul lacului Michigan,  stadionul echipei de fotbal New-York Giants (versiune povestită de Donald Tony ”Grecu” în paginile revistei Playboy). o versiune FBI, spune că corpul lui Hoffa odihnește  într-un container de zinc, dintr-o uzină auto din Detroit, îngropat într-un stâlp de beton a unui mall. Pe patul morți  un membru de sindicat Frank Sheeran, a declarat că l-a ucis pe Hoffa, împuşcându-l în spate cu două focuri de armă, după care a ars cadavru.
ASASINAREA LUI JOHN LENNON (MISTERELE ISTORIEI): John Lennon este unul dintre cei mai cunoscuți compozitori și cântăreți ai secolului XX. Fostul Beatles (adept al curentului pacifist) a fost ucis in mod brutal de un dereglat psihic Mark David Chapman. Un motiv pentru care ucid acest gen de indivizi este dorinta de celebritate, dar Chapman a refuzat permanent sa intre in contact cu presa, cuvintele lui repetate mereu au fost "nu doresc publicitate". Ciudat: Chapman a lucrat  pentru companii de aparare ce aveau legaturi cu C.I.A. La audierile post crimă, prezenta simptome de hipnoză. In aceasta lumina unii adepti ai teoriei conspiratiei sustin ca CIA pregătea ilegal un  proiect de a forma asasini programati (proiectul MK-Ultra). Astfel, Chapman a fost un simplu pion al celebrei agentii. Ce este misterios? Intr-o brosură care a insotit albumul original Magical Mysteri Tour, exista o poza cu John si alaturi de el este un indicator care spune cea mai buna cale de urmat este cu MD&C". Acestea sunt initialele lui Mark David Chapmann.
ASASINAREA LUI JOHN F. KENNEDY. Președintele american John Fitzgerlad Kennedy a fost împușcat în orașul Dallas - statul Texas, pe 22 noiembrie 1963, într-o zi de vineri,  la ora 12:30. Acest asasinat, conform adepților teoriei conspirației, nu a fost opera unui criminal singuratic in persoana lui Lee Harvey Oswald, ci o conspirație concentrată a mai multor societăți și servicii secrete: Mafia, C.I.A, F.B.I, K.G.B, castriști, anti-castriști etc.
ASASINAREA LUI MARTIN LUTHER KING JR. Pastorul Martin Luther King Jr., liderul luptei antisegregationiste din S.U.A, a fost asasinat pe 4 aprilie 1968 în orașul Memphis, Tennessee. Oficial, criminalul a fost James Earl Ray. Inițial Ray a recunoscut asasinatul, ulterior insa a retractat si a declarat că nu el a comis crima. La fel ca si in cazul lui JFK si moartea lui Luther King este considerată opera servicilor secrete americane. GRAD DE POPULARITATE, FOARTE MARE.
ASASINAREA LUI OLOF PALME. Prim ministru al Suediei, apropiat a lui Fidel Castro  si  virulent contestatar al războiului din Vietnam, invaziei Cehoslovaciei, apertheidului din Africa de Sud, regimului franchist din Spania și regimului lui Augusto Pinochet în Chile, a fost ucis la 28 februarie 1986 de către un asasin singuratic. Până în zilele noastre nu se știe cine a fost asasinul. După unele păreri, în spatele morții lui se afla loja italienească Propaganda Duo.
ASASINAREA LUI YITZHAK RABIN. După semnarea acordului de la Oslo, ultranaționaliștii evrei, au interpretat Talmudul si au considerat că Yitzhak Rabin este un rodef (adică o persoană care pune in pericol viața evreilor). Premierul israelian a fost ucis de un extremist evreu Yigal Amir, la un miting desfășurat la Tel Aviv, pe 4 noiembrie 1995.  Amir a fost arestat imediat. Care este misterul? Poliția a raportat că există praf de pușcă pe corpul premierului, ceea ce insemană că a fost impușcat de foarte aproape, în camasa si maieul decedatului ar fi fost detectate trei gauri de glont iar Igal Amir a tras două focuri de arma asupra premierului. Drumul de la locul atentatului până la spital a durat 22 de minute, cu toate că el se face în mod normal,  ușor in 5 minute. Potrivit adepților Teoriei Conspiratiei, Yigal Amir a fost doar o unealtă si un ”țap ispășitor” El a tras doar 2 gloante in premier, acesta a fost ucis in drum spre spital cu un ultim glonț tras chiar in masina poliției care il transporta la spital. Amir a declarat: ”Dacă ar fi posibil să spun tot adevărul, întregul sistem al statului nostru se poate prăbuși. Stiu suficient pentru a distruge această țară  "
ASELENIZAREA A FOST UN TRUCAJ: (ENIGME) Teoreticienii conspirației cred că  programul Apollo 11 este rezultatul unui fals. Scepticii spun ca guvernul SUA, disperat să câștige cursa spațială cu rușii, a apelat la falsificarea debarcărili lunare. GRAD DE POPULARITATE, MEDIU.

ATENTATELE DE LA 11 SEPTEMBRIE: (NOUA ORDINE MONDIALĂ-STEAG FALS) Teroriștii fundamentaliști Al-Qaeda au preluat controlul a patru avioane comerciale  si au efectuat atacuri sinucigașe asupra unor obiective americane: Turnurile gemene ale Word Trade Center din New-York. Ambele clădiri se vor prăbuși în două ore, clădirea Pentagonului, aflată lângă Washington, D.C. Al patrulea avion s-a prăbușit pe o câmpie de lângă Shanksville / Pennsylvania. Promotorii teoriilor conspirației susțin că servicile secrete americane știau despre atentate și au planificat și ajutat teroriștii. Unii dintre ei susțin că World Trade Center nu s-a prăbușit din cauza avioanelor, ci că au fost demolate cu ajutorul explozibililor plantate de experții în demolări.
ATERIZAREA DE LA RENDELSHAM: În dimineața zilei de 26 decembrie 1980, la ora 3.00, în Pădurea Rendlesham din Marea Britanie, s-au obsevat fascicule puternice de lumină și încercarea unui OZN de a ateriza. Spre deosebire de alte situații când martorii sunt mai mult sau mai puțin credibili, acum toți martorii acestui incident sunt soldați ai US Air Force, găzduiti in baza militara britanică Bentwaters/Wood-bridge, persoane instruite, care fac deosebirea dintr-un avion militar, comercial, fascicule de lumină sau baloane meteorologice.
ATLANTIDA: Insulă misterioasă depozitară a celei mai înalte tehnologii scufundată în urma unor mari cutremure.

BANCNOTA DE 1 $ ESTE PLINĂ DE ÎNSEMNE MASONICE: simbolurile regăsite pe Marele Sigiliu al Statelor Unite şi pe dolarul american ar face referire la influenţa francmasoneriei în fondarea şi conducerea ţării. Adepţii teoriei conspiraţiei spun însă că numărul treisprezece este reprezentat de prea multe ori ca să fie doar o referire la colonii şi ca să nu aibă o semnificaţie ascunsă. Sunt treisprezece stele pe avers şi tot atâtea pe revers, deasupra acvilei americane. Scutul din faţa păsării are treisprezece dungi, iar aceasta ţine în gheare treisprezece săgeţi şi o ramură cu treisprezece frunze de măslin cu treisprezece fructe. Piramida neterminată are treisprezece trepte, iar ambele feţe ale sigiliului sunt înconjurate de treisprezece perle. Scepticii atrag atenţia şi asupra faptului că cele două devize, E PLURIBUS UNUM şi ANNUIT COEPTUS au câte treisprezece litere fiecare. Alt simbol vizat de adepţii teoriei conspiraţiei este Ochiul Providenţei, unul dintre cele mai cunoscute simboluri francmasonice.
BARACK OBAMA NU ESTE CETĂȚEAN AMERICAN: Zvonul ca Barack Obama nu ar avea dreptul sa ocupe functia de presedinte SUA a aparut pentru prima dată in timpul campaniei electorale, cand diverse persoane au declarat ca el s-ar fi nascut in Kenia, nu in Hawaii. Conform Constitutiei SUA, pentru ca o persoana sa fie eligibila pentru postul de presedinte, ea trebuie sa fie cetatean american din nastere. O grupare care contesta originea lui Obama spune ca, de fapt, certificatul de nastere aratat opiniei publice si aflat inHawaii ar fi fals.
BĂRBAȚII IN NEGRU (MIB - Man in black). Personaje  îmbrăcate mereu in costume negre, cu fete smeade si ochii oblici, care vorbesc o engleză stricată. MIB le fac vizite inopinate acelora care pretind ca au vazut OZN-uri si ii avertizeaza să isi abandoneze investigatiile.
BESTIA - ”THE BEAST” (ILUMINAȚII-TEHNOLOGIE-NOUA ORDINE MONDIALĂ). Potrivit adepților Teoriei Conspirației un computer gigant aflat la Bruxelles, numit ”Bestia” ar stoca datele personale ale tuturor locuitorilor de pe Pământ.
BILDERBERG, GRUPUL: (ILUMINAȚII, NOUA ORDINE MONDIALĂ) Grupul Bilderberg este o organizație elitistă. În fiecare an, un grup de aproximativ 100 - 200 de bancheri oameni de afaceri și politicieni din intreaga lume, se reunesc pentru a discuta și planifica evenimentele mondiale. Prima întâlnire a grupului Bilderberg a avut loc pe 29 mai 1954 la Hotel Bilderberg din Olanda, de la acest hotel derivand si numele său.
BLESTEME BIZARE: Blestemul lui Bambino (După numele lui Babe Ruth, echipa de baseball Red Sox Boston să nu mai câştige niciodată campionatul mondial - blestemul a fost rupt in rupt in 2004) , Blestemul familiei Kennedy (moartea violentă prin asasinare ori accidente a membrilor acestei familii) , Blestemul masinii lui James Dean, Blestemul clubului 27 (moartea unor cântăreţi sau actori celebri la 27 de ani), Blestemul lui Bella Guttmann (echipa de fotbal Benfica Lisabona să nu mai câstige nicio finală europeană), Blestemul lui Tecumseh sau blestemul Tippecanoe (totii presedintii americani alesi intr-un an electoral cu 0 in coadă, mor in timpul mandatului). Blestemul lui Superman (actorii care joacă rolul in filmele cu Superman, au accidente grave), Blestemul lui Tutankamon, Blestemul cântecului lui Rezső Seress, melodia compusă de  acesta „Duminică mohorâtă”, creează o stare deprimantă care duce la sinucidere.
BOHEMIAN GROVE: La mijlocul lunii iulie a fiecărui an, Bohemian Grove găzduiește o tabără de două săptămâni a unora dintre cei mai puternici oameni din lume. membrii Bohemian Club includ lideri guvernamentali sefi de stat (chiar si regi cum ar fi regele Suediei, Carl XVI Gustaf) mulți foști președinți americani, cum ar fi Herbert Hoover, Eisenhower, Nixon, Ford, Reagan și Bush Sr. atât George și Jr. , oficiali guvernamentali, cum ar fi Robert F. Kennedy, Colin Powell și, Donald Rumsfeld, celebrități din lumea muzicii si filmului, cum ar fi Arnold Schwarzenegger, patroni din mass media, lideri de afaceri proeminenți, cum ar fi Rockefeller și Rothschild.
BRITISH ISRAELISM: (TEORII CIUDATE) British Israelism (anglo-israelism) este o doctrină bazată pe ipoteza că oamenii din Europa de Vest şi în special cei din Marea Britanie, sunt descendenții direcți ai celor zece triburi pierdute ale lui Israel. Doctrina include adesea principiul că familia regală britanică coboară direct din linia Regelui David. Principiile centrale ale israelismului britanic au fost infirmate de probele moderne genetice, lingvistice, arheologice și filologice. Doctrina continuă totuși să aibă un număr semnificativ de aderenți.
C

CABALA:( QABBALAH):

CAPELA LORETTO: (MISTERE-LOCURI ENIGMATICE) Capela Loretto se află în localitatea Santa Fe, New Mexico. Capela a rămas neterminată din cauza mortii arhitectului. Trebuia neapărat construită o scară către loja corului. Un străin sărac a apărut la ușa maicilor și a promis că le va construi scara, dar că pune o condiție: nevoia de intimitate totală. Străinul s-a încuiat în capela timp trei luni. La construcția scării el a folosit un număr mic de instrumente primitive, inclusiv un pătrat si un fierăstrău. După terminarea scării, tâmplarul a plecat, indentitatea dulgherului a rămas până în zilele noastre necunoscută. Mulți martori văzând scara simt că a fost construită de către Sfântul Iosif însuși, ca un eveniment miraculos.
CAPELA ROSLYN: (LOCURI MISTERIOASE): Constructia a fost ridicata de printul de Orkney, Sir William St Clair (dupa unii Sinclair), in 1446. De fapt, ea constituia doar o parte dintr-un vast ansamblu religios. In proiect  trebuia să aiba forma unei cruci, dar ansamblul care nu a fost insa niciodata finalizat. Capela Roslyn, este legată de misterul templierilor.
CAYCE EDGAR (PARANORMAL, PERSONAJE MISTERIOASE). Celebru medium, vizonar si vindecător de origine americană. Aflat în transă ”profetul adormit”, cum era denumit Edgar Cayce, prezicea tratamente exacte, naturiste,  bolnavilor declarați de medici, ”incurabili”. În zilele noastre se mai păstrează 14.000 de copii ale retetelor prescrise de Edgar. Cayse a făcut prevestiri si asupra viitorului dar si trecutului omenirii.   
CASA DE WINDSOR: Casa de Windsor. (anterior Saxa-Coburg-Gota) Familia regală britanică, fără tagadă cea mai bogată si puternică ramură a "aristocratiei negre" din Europa. Membrii ei detin gradele superioare ale masoneriei.
CASA WINCHESTER: (LOCUINTE BIZARE) Casa Winchester din San Jose, SUA, i-a apartinut lui Sarah Winchester, mostenitoarea companiei producatoare de arme, Winchester. Dupa moartea sotului si fiicei sale, Sarah s-a consultat cu un medium care i-a spus ca este bântuita de spiritele tuturor persoanelor care au fost ucise cu armele Winchester. Drept urmare, in 1884, Sarah a decis ca singurul mod in care va scapa de aceste spirite este să construiască o casă atat de mare incat fantomele să se rătaceasca in ea. Pentru a se asigura ca acest lucru se va intampla, Sarah a creat interiorul dupa modelul unui labirint. Casa a continuat sa creasca in suprafata, timp de 38 de ani, pana la moartea lui Sarah Winchester.
CATHARII: Secta eretică gnostică din occidentul Europei, disparută in evul mediu. Adeptii teoriei conspiratiei sustin ca ei detineau informatii "speciale" despre Iisus Hristos si au stat la baza organizatiei cavalerilor templieri (iar acestia sunt baza francmasoneriei moderne etc).Ereticii persecutați de biserică.

CAVALERII TEMPLIERI : Cavalerii Templieri au fost aripa militară și financiară a Vaticanului în cursul  cruciadelor dintre anii 1100-1300. Oficial, Ordinul Cavalerilor Templieri a încetat să mai existe în 1312. Cu toate acestea, adepții teoriei conspirației cred că aceast ordin cavaleresc s-a reorganizat și a reapărut de-a lungul istoriei sub alte denumiri. Sunt creatorii francmasoneriei. Cavalerii templieri au inventat sistemul bancar modern, au creat cecurile si  banii de hârtie.
COLAPSUL BĂNCII AMBROZIANO: Falimentul uneia dintre cele mai mari bănci italienești - Bănca Ambrosiano - a dezvăluit legăturile strânse dintre Cetatea Vaticanului, loja masonică Propaganda Due (P2) și lumea interlopă - Mafia. În spatele acestei activități ilegale a fost președintele băncii Robert Calvi, președintele Băncii Vaticanului Arhiepiscopul Marcinkus și  Venerabilul Maestru al loji  P2, Licio Gelli și finanțatorul apropiat de Michele Sindona. Ulterior, Robert Calvi s-a ”sinucis” sau a fost ucis  sub Podul Blackfriars din Londra.
CHIVOTUL LEGII: (ARTEFACTE CELEBRE- ENIGME ALE ISTORIEI). Conform tradiției iudaice, Chivotul Legământului, continând Tablele Legii (cele doua seturi), toiagul inflorit al lui Aharon si o cantitate de un omer de mana, a fost pierdut odata cu Distrugerea Primului Templu din Ierusalim, in anul 586 ien. În timpul functionarii Celui de-al Doilea Templu, Sfanta Sfintelor, camera care adapostea acest chivot a ramas complet goala. Unde se află ascuns? 1) Sub Moshea muntelui din Ierusalim (moschee musulmană) si se poate găsi doar dacă aceasta ar fi darâmată (exista o formatiune cu mii de membri care asteapta prima ocazie de orice natură ca să dărâme moscheia) 2) Cavalerii templieri au ascuns chivotul odată cu comorile regelui Solomon (dupa multi ani de cercetare un arheolog spune ca a descifrat unde e ascuns, dupa un desen de pe un vitraliu foarte vechi ce intruchipa o poartă cu arcada) dar autoritatile nu îi dau voie la excavatii. 3) Chivotul ar fi ascuns la o mânăstire ortodoxă din Etiopia. Recent: liderul Bisericii Ortodoxe Etiopiene, Patriarhul Abuna Pauolos, a afirmat, in timpul unei vizite intreprinse la Vatican, ca “Chivotul Legii se afla in Etiopia de mai multe secole” si că, in calitate de Patriarh, l-a vazut cu ochii sai.”
CIFRUL LUI BEALE (MISTERE-COMORI-coduri ). Trei mesaje codificate care indica locul în care un barbat, pe nume Beale, ar fi îngropat o comoara uriasa într-un loc secret din Bedford County, pe la 1820.  Robert Morriss un hangiu din Virginia, a fost vizitat într-o seară de un oarecare Thomas Beale, acesta i-a oferit hangiului o cutie, pe care trebuia s-o păstreze timp de 10 ani. Dacă în această perioadă nimeni nu se prezentă ca s-o ridice, hangiul devenea proprietarul de drept al cutiei. Timp de 10 ani nimeni nu a revendicat misterioasa cutie fapt pentru care Morriss a avut curiozitatea s-o deschidă. Spre stupoarea lui, a descoperit în cutia misterioasă trei hârtii pe care erau înșirate mai multe numere. Morriss a realizat că este un text codificat, 20 de ani a încercat  să-l descifreze. După moartea sa, un prieten de-al său, știind povestea textului codat, a preluat munca titanică de decriptare folosind o copie a Declaraţiei de Independentă..
CHIPURILE MISTERIOASE DE LA BELMEZ: În 1971, într-un sătuc spaniol Belmez,  o femeie in vârstă , Maria Pereira a susținut ca mai multe feţe umane au apărut spontan pe podeaua de ciment din bucătărie. Fețele erau de barbati, femei, mari, și  mici. Casă a fost construită în jurul anului 1830, deasupra unui fost cimitir folosit de romani, musulmanii spanioli și apoi de creștinii


CINE L-A UCIS PE MOZART? (ENIGME ALE ISTORIEI): Wolfang Amadeus Mozart a fost probabil cel mai mare compozitor al tuturor vremurilor. A început să compună de la vârsta de 5 ani. În ciuda talentului său uriaș, Mozart a avut o viață extrem de grea, plină de privațiuni financiare. A murit falit pe 5 decembrie 1791 și a fost îngropat într-o groapă comună. Ce este ciudat ? Înainte de moartea sa, un străin misterios i-a comandat lui Mozart un recviem (neterminat de Mozart).  Suspecți: 1) Antonio Salieri compozitorul curții vieneze, extrem de invidios pe talentul lui Mozart și extrem de ostil asupra vieții libertine duse de acesta. 2) Un alt suspect este contele Von Walsegg zu Stupach, compozitor amator.  Teoriile conspirației îl consideră pe conte drept ”străinul misterios” care a comandat recviemul, urmând ca după ridicarea compoziției si ”uciderea lui Mozart” să  prezinte apropiaților compoziția lui Mozart ca propria sa creație. 3) Masonii. Mozart era mason, dar viața sa agitată și dezvăluirile unor secrete făcute în opera sa ” Flautul fermecat” i-ar fi făcut pe masoni să îl elimine. Medicii din ziua de azi consideră că Mozart a murit de uremie, cauzată de o infecție a rinichil
CIOCANUL DE LA LONDRA (MISTERE ARHEOLOGICE) . Ciocanul este incastrat intr-o rocă veche de 400 milioane de ani. Acest ciocan din fier cu coadă de lemn a fost descoperit de arheologii britanici in 1936,pe un santier arheologic de la marginea Londrei. Unealta era incastrată intr-o roca veche  de 400 de milioane de ani, iar testele efectuate asupra sa au relevat faptul ca a fost faurită in urma cu 500 de milioane de ani. De mentionat ca fierul ciocanului este mult mai pur decat oricare alt fier produs prin tehnologiile moderne
CIOCANUL DE ALUMINIU DE LA AIUD (MISTERE ARHEOLOGICE). La doi kilometri Est de Aiud sunt dezgropate în 1974, de catre o grupa de muncitori, care lucrau la o cariera de nisip la malul Muresului, la o adancime de zece metri, trei obiecte. Doua s-au dovedit a fi oase fosilizate de mastodonti, animale disparute de peste un milion de ani de pe suprafata Terrei. Al treilea a dat însa multa bataie de cap specialistilor care l-au analizat. Obiectul metalic de circa 20 cm are o forma de ciocan în care sunt executate doua gauri de forma cilindrica, de diametre diferite, care sunt dispuse perpendicular. In partea inferioara a gaurii de diametru mai mare se poate observa o camera de forma ovala, probabil lacasul unei axe cu capul rotunjit. Obiectul a fost analizat de catre dr. I. Niederkorn de la Institutul pentru Studiul Metalelor si Mineralelor din Magurele. Analizele au stabilit ca materialul din care era compus obiectul este un aliaj alcatuit din 12 elemente. Materia de baza, adica 89 de procente o constituie aluminiul. Celelalte elemente identificate sunt: cupru- 6,2%; siliciu-2,84%; zinc-1,81%; plumb- 0,41%; staniu-0,33%; zirconiu-0,2 %; cadmiu- 0,11 %; nichel; cobalt; bismut; argint si urme de galiu, acestea din urma în cantitati foarte mici
CONTELE SAINT GERMAIN ERA NEMURITOR: (ILUMINAȚII, PESONAJE MISTERIOASE)  Saint Germain a fost un personaj foarte misterios din secolul al XVIII -lea. Saint Germain a apărut în anul 1710 ca un bărbat de vârstă mijlocie, de circa 40 - 50 de ani. El continuat să apară în viața publică până în 1782 păstrându-și aceiași înfățișare. Deși era foarte bogat, nimeni nu știa de unde proveneau veniturile sale. Vorbea fluent germană, engleză, franceză, italiană, portugheză, spaniolă, greacă, latină, sanscrita, araba și chineza. Povestea cu mare acuratețe evenimentele istorice trecute: nașterea Romei, crucificarea lui Isus, incendiul Romei din timpul lui Nero, căderea Constantinopolelui. Nu mânca niciodată. A fost văzut, după unele mărturii, în anul 1822.       
sentjermaingi0.jpg
CONSTANTIN CEL MARE NU A FOST CREȘTIN: (MISTERE ALE ISTORIEI) Constantin cel Mare (de fapt Flavius Valerius Constantinus) împărat roman 306-337. Este cel care pune bazele orașului Constantinopole. Printre ”faptele bune” ale acestui împărat sfânt  pot fi enumerate: l-a pus sub arest pe socrul Maximian, dupa care l-a obligat sa se sinucida. I-a condamnat la moarte prin scufundare in apa clocotita pe fiul sau Crispus si pe sotia sa mai tânara Fausta (mama vitrega a lui Crispus) pentru adulter. În timpul domniei sale, ordonă ca episcopii biserici creștine să se adune la Niceea și să unifice dogma creștină (amenințată de schisma ariana). Constantin a fos Pontifus Maximus (preot suprem) al religiilor păgâne și adorator al Soarelui Învingător, Sol invectus. Din ordinul lui, ziua soarelui Duminica a fost proclamată zii de odihnă. Potrivit mărturiilor, împăratul Constantin a fost botezat pe patul morții de către episcopul Eusebio din Cezarea. Dar acesta era conform normelor tradiționaliste ortodoxe din zilele noastre, episcop eretic arian. Botezul lui Constantin, chiar dacă ar fi existat, fiind nul.
COMISIA: Nume generic purtat de către cele 5 familii mafiote din New-York: Bonano, Colombo, Luchesse, Gambino, GenoveseStructura ierarhică a unei Familii mafioteStructura unei familii.png
COMISIA TRILATERALĂ (NOUA ORDINE MONDIALĂ-SUSPECȚII DE SERVICIU). Comisia Trilaterală (Trilateral Commission), este una dintre cele mai influente organizaţii mondiale. A fost infințată în 1973 (fondatorul fiind bancherul american David Rockefeller). Comisia Trilaterală are un caracter secret și elitist, cuprinde oameni de afaceri, politicieni importanți, intelectuali cu putere de decizie din zona geostrategică America-Europa-Asia. Grupul Bilderberg, Comisa Trilaterală, Consiliul pentru Relatii Externe  reprezintă vârful de lance al politici mondiale. Potrivit lui Barry Goldwater : ”Comisia Trilaterală reprezintă un efort abil, coordonat pentru a prelua controlul și consolida cele patru centre de putere: politică, monetară, intelectuală si ecleziastică. " . Reprezentantii României în comisia trilaterală sunt Mugur Isărescu (guvernator BNR-membru al Comitetului executiv al Comisiei.), Mihai Tănăsescu (reprezentantul României la F.M.I, recomandat de Isărescu) și Rasvan Radu, seful UniCredit Tiriac Bank . Grupul european are 170 de membri din aproape toate țările de pe continent; Pentru țările continentului plafoanele sunt 20 de membrii pentru Germania, 18 pentru Franța, Italia și Regatul Unit, 12 pentru Spania și 1-6 pentru restul. Puterea bancherilor în Comisia Trilaterală este totală, de exemplu   vicepreședinte Comisiei Trilaterale este Jacob Aharon Frenkel - fost guvernator al Băncii Israelului,  Președinte al JP Morgan Chase International
COMOARA TEMPLIERILOR: (ENIGME ALE ISTORIEI) : Pe parcursul existenței sale, Ordinul Cavalerilor Templieri (1114-1314) a acumulat o avere impresionantă, care însă nu a fost  găsită niciodată. La începutul Secolului al XIV-lea, templierii au fost arestaţi, iar comoara pierdută. Conform legendelor, banii s-ar putea afla în Noua Scoţie sau pe insula Oak, în Canada.


COMPANIILE FARMACEUTICE. (CORPORAȚIILE-NOUA ORDINE MONDIALĂ) Companiile farmaceutice au un efect malefic asupra sistemul de sănătate mondial. Ele promovează consumul unor medicamente scumpe in dauna unor tratamente ieftine. Vaccinarea antigripală distruge imunitatea organismului. Companiile farmaceutice nu au nici un interes să descopere medicamente eficiente care vindecă complet, ele vând medicamente care dau dependență si distrug alte organe, pentru a folosi si alte medicamente etc

CONSILIUL PENTRU RELAȚIILE EXTERNE (Council  on Foreign Relations) (NOUA ORDINE MONDIALĂ-SUSPECȚII DE SERVICIU) . A luat naştere în mod oficial în 1921 la New York, fratele geamăn de peste ocean este Institutul Regal pentru Afaceri Internaţionale, Amiralul Chester Ward, fost membru al Organizatiei, (timp de 16 ani) a declarat: "Cea mai puternică aripă din această grupare are ca  obiectiv distrugerea suveranității și independenței naționale a Statelor Unite. O a doua clică cuprinde bancherii de pe Wall Street și agenții lor cheie, ei vor monopolul bancar mondial și crearea unui guvern mondial”.
Consiliul Pentru relații externe
Roundtable-Chart-300x282.jpg
CORAL CASTLE ( LOCURI ENIGMATICE): Coral Castle. Florida, SUA. (1.100 tone de bolovani de calcar). Castelul din Corali a fost construit de americanul de origină letonă Edward Leedskalnin între anii 1923-1951. Enigmatic este modul cum letonul a cărat pietre de calcar de zeci de tone fără ajutorul nici unui mijloc modern de constructie. A fost  folosită ca locuintă personală.
coral-castle-2.jpg
”CRANIUL SI OASELE” - SKULL AND BONES: (SOCIETĂȚI SECRETE-ILUMINAȚI) ”Craniul si oasele" este cea mai celebră organizație secretă a studenților americani, membrii isi spun intre  ei "frați". Organizația la universitatea Yale. Foarte multi membri ai acestei frătii ultrasecrete "Skull and Bones" au ajuns in pozitii foarte puternice atat in guvern, cât si in mediul de afaceri, Ordinul a fost inregistrat oficial in 1856 sub denumirea de Trustul Russel si foloseste multe simboluri francmasonice. In fiecare an, numai 15 boboci de la universitatea din Yale sunt afiliati acestei organizatii. Cei care nu sunt membri ai ordinului sunt numiti peiorativ "goimi" ori "vandali". Novici sunt numiti "cavaleri" iar cei cu vechime "patriarhi". Nucleul membrilor lui Skul and Bones, fac parte din familiile aristocratice ale Americii: Bush, Whitney, Lord, Phelps, Wadshorth, Allen, Bundy, Adams, Harriman, Rockefeler, Payne, Davison. Pe langa celebra si extrem de influenta organizatie Craniul si Oasele nu este singura fraternitate de la Universitatea Yale  aici mai sunt două organizatii studențești puternice  Pergamentul si Cheia si Capul de lup . Pentru Universitatea Princeton există Cottage Club si Ivy Club , iar la Harvard se află Porcelain sau Clubul Porcului,
1878.jpg
CRANIUL MITCHELL-HEDGES (ARTEFACTE CELBRE -MISTERE ARHEOLOGICE)  Acest craniu de cristal a fost modelat de maiași in urmă cu aproximativ 1.000 de ani. Analize complexe, efectuate de către cercetatorii de la laboratoarele Hewlett Packard din California, arată ca artefactul a fost cioplit cu mare migală in sensul invers al axei naturale a cristalului – operatie imposibil de realizat fara ajutorul razelor laser. In plus, craniul are proprietati optice uluitoare, lumina focalizandu-se dinspre ceafa catre orbite. Unui sculptor din ziua de azi i-ar fi imposibil sa creeze acest efect in lipsa realizarii prealabile a unui model 3D al sculpturii, pe care sa-l urmeze, apoi, la micrometru, in manopera.
cr.jpeg
D
DAVID ICKE (CERCETĂTORI AI TEORIEI CONSIPRAȚIEI) . Scriitor britanic, adept al teoriei conspirației, fost jucător profesionist de fotbal, reporter, prezentator de televiziune şi purtător de cuvânt pentru Partidul Verde, În 1999 a publicat cartea Cel mai mare Secret ( The Biggest Secret), unde scrie că Illuminati erau o rasă de umanoizi reptilieni numiţi “Frăţia Babiloniană”
images11.jpeg
DECESUL CÂNTĂREȚULUI BRITANIC PAUL MC CARTNEY:  Paul McCartney (membru al trupei rock Beatles)  a murit într-un accident de mașină 1966 și a fost înlocuit de o sosie.
images.jpeg
DEMOCRATIA ESTE UN SISTEM TIRANIC (ILUMINAȚII, NOUA ORDINE MONDIALĂ): Democrația este un sistem de guvernare care transferă controlul deschis al regilor spre un control al elitelor ”sub acoperire”. Monarhul guverna potrivit dreptului divin, in calitate de reprezentant a lui Dumnezeu pe pământ, domnia lui autoritară era deschisă rebeliunilor si nemultumirilor. Democrația, este mult mai convenabilă pentru elita conducătoare, care pur și simplu primește puterea direct de la oameni si nu de la o entitate supranaturală. Nu contează dacă oamenii aleg echipa A sau echipa B, la sfârșitul zilei alegerilor puterea este data elitei, care guvernează in acest fel perpetuu si fără grija rebeliunii.
DIM-MAK: (Touch of Death-Palma vibratoare)

DISPARIȚIA CALULUI SHERGAR: Shergar a fost un celebru cal de curse campion, extrem de valoros, aflat in proprietatea lui Karim Aga Khan (printre alții). Shergar a fost răpit  în februarie 1983, după toate probabilitățile de I.R.A. S-a cerut o răscumpărare de 2 milioane de $, răscumpărare refuzată de către proprietari. Calul nu a mai fost văzut niciodată.
_53094084_000137644-1.jpg
DISPARIȚIA ECHIPAJULUI DE PE MARY CELESTE: Nava a fost descoperită pe data de 4 decembrie 1872 in Oceanul Atlantic fără echipaj și aparent abandonată, in ciuda faptului ca vremea era bună iar echipajul format din marinari experimentați. Mary Celeste era in conditii bune de navigare cu pânzele ridicate îndreptandu-se direct spre Strâmtoarea Gibraltar . Fusese pe mare timp de o lună și avea rezerve de mancare și apă la bord ce puteau sa ajungă pentru incă 6 luni. Incărcatura sa era practic neatinsă iar obiectele personale ale pasagerilor erau inca la locul lor inclusiv lucrurile de valoare. Echipajul nu a mai fost văzut niciodată si nici nu s-a mai auzit nimic de el . Disparitia lor a rămas si este des citată ca cel mai mare mister maritim al tuturor timpurilor.
450px-Mary_Celeste_as_Amazon_in_1861.jpg
DISPARIȚII MIISTERIOASE: (MISTERE ALE ISTORIEI) În anul 1700, 4.000 de francez au fosti trimişi să lupte împotriva trupelor lui Filip al V-lea,  Această armată nu a traversat munţii Pirinei şi lupta nu a mai avut loc. Nu a fost găsit nimic, niciun corp, nicio armă, nimic. În timpul războiului din  Vietnam, la Saigon, o trupă de 650 de soldați, pur şi simplu s-a vaporizat în natură, cu toate acestea, o a doua trupă care îi urma la aproximativ doi kilometri distanţă nu a observat nimic neobișnuit în traseu. Cel mai notoriu caz de dispariție misterioasă rămâne, totuşi, cel al batalionul din Norfolk dispărut în 1918 . Ce 1267 de oameni care-l compuneau au primit misiunea de a acoperi poziţiile franceze și britanice împotriva turcilor la Dardanele (Turcia) în timpul Primului Război Mondial. Pe când se afundau într-o vale, o altă companie de soldați care îi urmăreau, au fost martori la dispariția lor ciudată. I-au văzut pe camarazii lor, cuprinşi brusc de un nor gros. Când acesta s-a ridicat, regimentul pur şi simplu dispăruse pe fundul unei albii secate. Totusi există în această dispariție  si numeroase inadvertențe, după război a fost găsită o groapă comună cu 180 de militari care făceau parte din acest detașament, modul cum au murit (măcelăriți) a făcut ca oficialitățile să ascundă familiilor indoliate detali despre detașamentul Norfolk.
DISNEY SI MESAJELE SUBLIMINALE (ILUMINAȚII, NOUA ORDINE MONDIALĂ): Imperiul Disney, cuprinde mai multe studiouri, televiziuni, hoteluri, aeroporturi, parcuri tematice etc, ele aduc firmei un profit de cca 30 de miliarde de dolari anual, locul 48 în top 500. Creatorul  acestui imperiul financiar a fost Walt Disney  un personaj destul de controversat, el era mason de gradul 32 si membru în loja Ordinul DeMolay (DeMolay-România) dar si colaborator al F.B.I. În multe dintre filmele produse de studioul Disney, pentru copii, apar mesaje ascunse care invocă sexul, homosexualitatea magia, vrăjitoria, ocultismul etc. Precauție: Există si varianta ca artiștii desenatori ar fi folosit aceste tehnici subliminale, ca un fel de pariu, pentru propiu lor amuzament.
disney.jpeg
DISPOZITIVUL DIN ANTIKYTHERA (ARTEFACTE - MISTERE) A fost descoperit la câtiva kilometri de insula Creta. Artefactul constă intr-un complicat sistem de roti de bronz (trei s-au pastrat până astăzi) si cadrane de sticlă fixate intr-un cadru de lemn. Analiza cu raze X a relevat faptul ca instrumentul a fost creat in anul 80 i.Hr., iar reconstituirea sa i-a dezvaluit functionalitatea – aceea de veritabil „computer“ astronomic, care putea indica, in functie de ora si de zi, pozitia exacta a Soarelui, a Lunii si a tuturor planetelor din sistemul solar. Desi se stie ca grecii erau buni astronomi, nici o informatie de ordin istoric pastrata de la ei nu semnaleaza existenta unei masinarii atat de sofisticate.
DROPA - PIETRELE : (MISTERE -RASE DISPĂRUTE -TEORII NEELUCIDATE) În 1938 un profesor de arheologie la Universitatea din Beijing, a plecat cu studenţii săi într-o expediţie în munţii Bayan Kara-Ula, la frontiera dintre China şi Tibet. Grupul a cercetat o reţea de peşteri se pare sculptate artificial, semănând mai mult cu un sistem complex de tuneluri şi depozite subterane. În interiorul peşterilor, studenţii au descoperit un şir ordonat de morminte, care conţineau schelete ciudate. Nici unul nu măsura mai mult de 1,20 metri. Oasele erau foarte subţiri, iar craniile disproporţionat de mari. Descoperirea cea mai șocantă avea să fie făcută în apropierea mormintelor; un disc de piatra cilindrică, cu un diametru de circa 25-30 de centimetri care prezenta in centru o gaura perfect sferică, incrustată cu semne minuscule,. Artefactul avea o vechime de 12.000 de ani. Timp de doua decenii, alte peste 700 de discuri vor fi descoperite in pesterile din Bayan Kara-Ula, fără ca cineva să poate descifra inscriptiile misterioase. În 1958 profesorul Tum Um Nui, a anuntat decriptarea si traducerea textelor. Discurile de piatră relatau povestea unei nave venite din spatiu, care s-ar fi prabusit in muntii Himalaya . Vânati initial de triburile locale, supravietuitorii accidentului,care se autodenumeau Dropa au reușit în cele din urmă să conviețuiească cu localnicii ,.Misterul acum incepe. În ciuda numeroaselor articole despre această descoperire, China neagă că este în posesia acestor artefacte și susține că arhivele Universității din Beijing nu există nicio referire că ar fi existat un profesor cu numele Tsum Um Nui.
E

ECHELON - SISTEMUL DE SUPRAVEGHERE (NOUA ORDINE MONDIALĂ -TEHNOLOGIE) ..... Statele Unite și câțva dintre aliații săi principali (Marea Bitanie, Canada, Australia, Noua Zeelandă) au instiuit un sistem, capabil să intercepteze, sa inregistreze si sa traducă orice comunicare electronică - telefoane, celulare, fax, email, telex - trimisa de oriunde de pe glob.
ELICOPTERELE NEGRE: (MISTERE - SERVICILE SECRETE) Povestirile cu elicopterele negre au apărut pentru prima oară în ani 70 și erau legate de poveștile cu mutilarea vitelor, ele sunt văzute de adeptii teoriei conspirație, fiind legate fie de iluminați si complexul militar-industrial,  fie de oamenii în negru (MIB), sau de extratereștri.
ELVIS NU A MURIT: (ENIGME) Potrivit versiuni oficiale, Elvis a murit la 16 august 1977 in urma unei supradoze de droguri. A murit in timp ce era pe toaletă, cu pantaloni in vine, o imagine buhaită si tristă a marelui cântareț care a fost odată. Potrivit adeptilor T:C "Elvis traieste" ori cel putin a trait mult timp dupa data oficiala a "morti lui". Ce este ciudat?  La doar două ore dupa ce s-a anuntat moartea lui, un BARBAT CARE SEMANA IZBITOR CU ELVIS, a cumparat un bilet spre Buenos Aires pe numele de JOHN BURROWS, acest pseudonim a fost folosit deseori de Elvis, chiar si când a zburat spre Whashington să se intalnească cu presedintele Nixon, tot in aceea zi, Elvis a fost la sediul central al FBI, unde se oferise sa furnizeze informati despre celebritătile din lumea muzicii și filmului....deci Elvis avea legaturi speciale si destul de vechi cu organismele guvernamentale. Cine e suspectat? In primul rand chiar Elvis Presley, faimosul cântaret (dar si artist) era sătul de viata de vedetă, pur si simplu se plictisise sa călătorească in portbagajul mașinilor sale, să viziteze parcurile de distractie si mall-urile noaptea. In al doilea rand F.B.I . Elvis pierduse o gramadă de bani in afaceri proaste incheiate cu firme care apartineau Mafiei, atunci s-a hotarat sa colaboreze cu guvernul, din cauza asta a fost bagat intr-un program de protectie a martorilor. Ce este misterios? Pe piatra funerară numele Regelui este scris gresit. Numele complet ara Elvis Aron Presley, dar pe mormantul sau al doilea prenume este scris cu doi de a - Aaron. Toata viata atât Elvis cât si familia sa a refuzat să se scrie prenumele de Aaron cu doi de a, este ciudat cum acest lucru a fost uitat tocmai când a fost vorba de piatra lui funerară. De asemenea nu se poate explica cum familia a putut sa faca rost de un sicriu facut la comandă de 400 de kg (cu instalatie de racire) dupa o singura zi. (Elvis a fost ingropat a doua zi dupa deces). Nu se poate explica nici de ce, dorinta cea mai sfântă a Regelui, acea de a fi ingropat alaturi de mama sa, nu a fost respectată de familie. Precauție: Trebuie spus totuși că Aaron (cu doi de a) este numele autentic de botez a lui Elvis.
elvisalive.jpgelvis-presley_are-you-lonesome_bscap004b.jpg
EXPLOZIA DE LA TUNGUSKA: (ENIGME). În iunie 1908, în Siberia, regiunea Krasnoiarsk, are o loc o explozie uriașă, energia exploziei se încadrează între 5 și 30 megatone de TNT . O expediție de cercetare are loc abia în anul 1927 niciun crater nu a fost descoperit. In schimb, pe o raza de peste 35 de kilometri , circa 80 de milioane de copaci au fost carbonizati și culcati la pamant însă în mijloc copacii au rămas in picioare drepți . Nu au fost descoperite fragmente de meteorit. Specialisti propun două variante, a fost un meteorit (in special rușii), a fost un asteroid  (americanii), există si o treia variantă - ufologică - potrivit doctorului Yuri Labvin, un OZN s-a ciocnit intentionat cu un meteorit urias pentru a salva Pamantul de la cataclism fatal.
moderna.jpgtunguska-photo.jpg
EXTRATEREȘTRII: Există mai multe tipuri de extratereștri: Grey (Cenușii), creaturi mici cu capete ovale si ochi imensi de culoare neagră. Părerire despre aceasta rasă, variaza de la caz la caz, uni autor sustin ca cenușii sunt descendenti noștri, intorsi in timp pentru a salva pământul de la piere..altii cred ca cenusii sunt o rasă extraterestră care si-a pierdut abilitatile de reproducere, ei doresc crearea unui hibrid intre rasa lor si cea umana. Majestic 12 este considerata gruparea fantomă, care face legatura dintre extraterestri si guvernul S.U.A, in schimbul tehnologiei sofisticate, permite cenusiilor sa-si faca experimente pe oameni. Celelalte specii de extratereștri populare sunt Reptilienii si Nordici (blonzi cu ochii albaștri)
950s.jpg
EYES WIDE SHUT: Film controversat în regia lui Stanley Kubrick cu Nicole Kidman şi Tom Cruise. O poveste despre organizațiile secrete, cultele satanice, elita super-bogată a societăţii, sacrificii umane şi sexualitatea promiscuă. Filmul se termină brusc, ca un documentar. Este ultimul film regizat de Stanley Kubrick.


F
FÂNTÂNA TINEREȚII (ENIGME ALE ISTORIEI): Juan Ponce de León, a fost un conchistador spaniol care a descoperit Florida, în 1513 el pornește într-o nouă expediție (în urma unui ordin regal) pentru căutarea și colonizarea unei regiuni bogate, ”raiul pe pământ”, numită Bimini. În 1535, o istorie a Indiilor de Vest, realizată de Gonzalo Fernández de Oviedo y Valdés, spunea că Ponce de León spera să descopere în Biminii apele magice, cu efect de întinerire. Că Ponce de Leon nu a găsit fântâna tinereții este evident, el moare în 1521 in Cuba, în urma unei infecți datorate unei săgeți trase de indieni.
ponce.jpeg
FEMINISMUL ESTE O CREAȚIE A ILUMINAȚILOR (PARTE A TEORIEI ”NOI ORDINII MONDIALE-TEORIE MISOGINĂ). Curentul Feminist este o conspirație creată special pentru a rupe unitatea familiei. Vechea familie era centrul civilizației iudeo - creștine. Prin promovarea ideei că femeile sunt egale cu bărbați  statul a câștigat nu numai lolalitatea femeilor, voturi pentru partidele iluminate dar mai ales a dublat baza de impozitare. Faptul că femeia si bărbatul se duc la serviciu a făcut ca educația copiilor să fie lasată încă de timpuriu exclusiv in mâna statului iluminat.

FEDERAL RESERVE: (ILUMINAȚII): Morgan, Rothschild şi Rockefeller s-au asociat într-un consorţiu şi au pus bazele cartelului bancar naţional numit Sistemul Federal de Rezervă, Organismul financiar american înființat în 1914, ar fi ilegal constituit, fără nici un rost pentru comunitate si aservit intereselor iluminaților și bancherilor.
FIGURINELE DE LA ACAMBARO (ARTEFACTE-MISTERE) : Figurinele Acambaro (după numele orașului american unde sau descoperit) sunt  făcute din argilă, acum circa 3.000-5.000 de ani și sunt atribuite culturii Tarascana, figurinele Acambaro înfățișează tot felul de fiinte, de la dinozauri pana la egipteni, sumerieni si caucazieni. Potrivit cartilor de istorie, pe vremea dinozaurilor nu existau oameni,  dacă figurinele sunt autentice, acest lucru ar da peste cap teoria darwinistă.
acambaro.JPG
FLAMEL, NICHOLAS (PERSONAJE MISTERIOASE). Copist medieval francez 1330-1418, extrem de bogat pentru meseria lui, a construit spitale, cantine si locuinte pentru săraci si a donat mari sume de bani mânăstirilor și bisericilor din timpul lui, potrivit legendei Flamel era considerat un alchimist care a descoperit Piatra filosofală (substanta care permite transformarea orcărui metal inferior  în aur si dă nemurirea).
Flamel.jpeg
FLUORIZAREA APEI (NOUA ORDINE MONDIALĂ) De peste 50 de ani, în mai multe țărif din lume fluorul,  o substanță chimică, este adăugată apei potabile, sub motivația că acest lucru ajută la reducerea cariilor dentare. Mulți oameni de știință susțin că fluorura are multe efecte negative, (cancerul și chiar reducerea IQ-ului) decât lucruri pozitive. Multe teste efectuate de către organizații independente și oameni de știință dovedesc că fluorura este dăunătoare pentru oameni.
FRANCMASONERIA (SOCIETĂȚI SECRETE)- Cea mai celebră, cea mai veche si cea mai de succes organizatie secretă. Cei care doresc sa devina masoni, trebuie să gaseasca un mason cunoscut si să ceară in trei ocazii diferite să fie luati in consideratie pentru calitatea de membru. Numai dupa a treia cerere, masonul aude "dorința" candidatului. Admiterea in rândul masonilor e riguros supravegheată. Masonul poate spune despre el, celorlalti, că este mason, dar nu poate să dezvăluie calitatea de mason a unui frate ori să divulge orice ritual sau hotărâre internă a organizatiei. ”Jur că nu voi revela niciodată secretul francmasonilor decât unui frate de lojă şi în prezenţa venerabilului mare maestru. În caz de abatere mă supun la următoarea pedeapsă: limba mea să fie smulsă, inima mea străpunsă, iar corpul meu zdobit şi transformat în cenuşă pentru a fi aruncată în vânt”… aşa sună unul din jurămintele depus de un mason. Ce este ciudat, folosirea de catre masoni a termenului "pagan", cand se face referire la ne-masoni. În zilele noastre numărul masonilor din toată lumea ar fi de circa 6.000.000 milioane de membri si există 100.000 de loji . (sursă -Jim Marrs ”Guvernarea din Umbră)
Noua Ordine Mondiala.gif

FRANCMASONERIA ÎN ROMÂNIA: În România există nouă grupări masonice, dintre care sapte sint „regulare“:  Marea Loja Natională a Romaniei, Marea Lojă Natională din România, (Marea Lojă Națională din România este recunoscută de 128 de Mari Loje din lume) Marea Lojă a României, Marea Lojă Natională Unită din România, Marea Lojă Feminină a României, Marele Orient al României, Dreptul Uman din România, Marea Lojă a Transilvaniei si Marea Loja ,,UMSOI".
Lista masonilor din România- articol Cotidianu
FULCANELII: (personaje misterioase): Ultimul mare alchimist al umanității.

  • G
GENERATORUL TESLA (ILUMINAȚII-TEHNOLOGIE ALTERNATIVĂ): Alternativă gratuită de energie, construită de Nicolae Tesla, care pune în pericol bogăția marilor corporații petroliere si de energetice.


GIULGIU DIN TORINO: Artefact păstrat la biserica ”Sfântul Ioan Botezătorul” din Torino, considerat lințoiu care a acoperit corpul lui Isus Hristos după răstignire.
GLANDA PINEALĂ - AL 3-LEA OCHI (MEDICINĂ-ESOTERISM). /
GOLEM (Kabalah - Enigme): Golemul este o fiinţă antropomorfă alcătuit din materie anorganică şi animat ulterior de către creatorul lui. În Talmud, Adam este considerat a fi fost iniţial creat de Dumnezeu ca un golem. În Evul Mediu, cabaliștii erau convinşi că pot crea un golem pornind de la scrierile din Sefer Yetzirah, al cărei autor tradiţia consideră că a fost nimeni altul decât, Adam.  Cea mai celebră povestire despre un Golem este cea din sec. al XVI-lea când rabinul Judah Loew ben Bezalel, , ar fi format o asemenea creatură care ar fi apărat Praga de atacurile antisemite de sub domnia lui Rudolf al II-lea. După incetarea misiunii sale Golemul a fost dezactivat și, trupul  păstrat în podul celei mai vechi sinagogi active din Europa, Staronova Synagoga. Conform tradiției evreiești, familia lui Judah Loew ben Bezalel, ar fi coborât din regele David. Pentru faptele de vitejie in apărarea orașului Praga, comunitatea evreiască a fost distinsă cu un steag de către împăratul Ferdinand al III-lea. Se consideră că golemul se mai află şi acum acolo; afirmaţia nu este greu de făcut, deoarece ultimii trei metri de scară spre podul sinagogii au fost îndepărtaţi, iar clădirea nu este deschisă publicului şi deci nu poate fi verificată.  Ce este ciudat? Această clădire a fost ocolită cu grijă de naziştii care distrugeau sinagogile din împrejurimi, iar  Gestapo-ul nu a intrat niciodată în podul respectiv pentru a-l percheziţiona . Această sinagogă nu este una obișnuită , fiindcă este cea mai veche sinagogă din Europa. Conform legendei îngerii au adus pietre de la Templul din Ierusalim pentru a construi Sinagoga din Praga - "cu condiția", că ele să fie returnate, atunci când va veni Mesia, adică atunci când Templul din Ierusalim este reconstruit și îi sunt necesare pietrele.
Sstaronova-synagoga032.jpg
GUIDESTONES (GEORGIA) - LOCURI ENIGMATICE. În iunie 1979, o persoană necunoscută, bine îmbrăcată, care s-a recomandat „R. C. Christian”, a angajat Compania de Prelucrare a Granitului din Elberton (Elberton Granite Finishing Company) să construiască un monument care să transmită întregii omeniri un mesaj. O ipoteză este aceea că necunoscutul a ales acest pseudonim în memoria legendarului fondator al Rosicrucianismului, Christian Rosenkreuz. Astfel a apărut in comitatul Ebert din statul american Georgia, un mare monument de granit. El conține un mesaj cu 10 porunci inscripționat pe monument în opt limbi moderne (arabă, engleză, chineză, hindi, ebraică, rusă, spaniolă și swahili și în patru limbi antice: babiloniana, greaca clasică, sanscrita și hieroglife)
 • Mențineți umanitatea sub 500 de milioane de persoane, în echilibru permanent cu natura.
 • Supravegheați înmulțirea populației cu înțelepciune - îmbunătățind condiția fizică și diversitatea.
 • Uniți umanitatea cu o nouă limbă vie.
 • Controlați sentimentele - credința - tradițiile - toate aceste lucruri printr-o judecată temperată.
 • Protejați oamenii și națiunile prin legi și tribunale juste.
 • Lăsați națiunile să-și rezolve problemele interne singure, rezolvând doar pe cele externe într-un tribunal mondial.
 • Evitați legile meschine și funcționarii inutili.
 • Găsiți echilibrul între drepturile individuale și datoriile cetățenești.
 • Prețuiți adevărul - frumusețea - iubirea, căutând armonia cu infinitul.
 • Nu fiți un cancer pentru Pământ - lăsați loc și naturii - lăsați loc și naturii.
G images.jpeg
3333.jpeg

 • H
HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) (ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE- PROGRAME SECRETE ALE GUVERNULMONDIAL) Este un program american de cercetare al ionosferei localizat în Gakona, Alaska. Scopul declarat al HAARP este de a dezvolta o tehnologie de îmbunătățire a ionosferei, comunicații radio și  tehnologia de supraveghere.
HITLER ERA UN MEMBRU AL FAMILIEI ROTHSCHILD: (ENIGME ALE ISTORIEI). Walter Langer, în cartea sa "Mintea lui Adolf Hitler", a lansat teoria  că Hitler ar fi fost nepotul baronului Rothschild. - . Conform datelor oficiale, tatăl lui Adolf, Alois Hitler, a fost fiul nelegitim al Mariei Anna Schicklgruber, după câțva ani de la naștere, el este recunoscut de Johann Georg Hiedler. După unii adepți ai Teoriei Conspirației, Hiedler nu a fost tatăl lui Alois . Maria Anna Schicklgruber locuia în Viena, în momentul când a rămas însărcinată. La acea vreme ea era angajată ca servitoare în casa baronului Rothschild. De îndată ce familia a descoperit sarcina, a fost trimisă inapoi acasă ... unde sa născut Alois. Suspectul principal al acestei povesti este: Lionel Nathan Rothschild (1808-1879).  Sunt multe lucruri curioase 1) Cum a fost posibil ca fiul nelegitim al unei bucătărese, un individ care a absolvit doar cursurile școlare primare, să ajungă ”înalt funcționar vamal habsburgic”. 2) Căsătoria ”incestioasă” dintre Alois si Klara (mama lui Hitler), cei doi erau unchi si nepoată 3) Asasinarea dictatorului austriac Engelbert Dollfuss în 1934, de către un comandou nazist. Dolfuss adunase destule informații despre genealogia lui Hitler. În plus Hitler si-a dorit cu aviditate cucerirea Austriei, tocmai pentru a șterge urmele dosarelor adunate de politia secretă austriacă.

boy-hitler.jpg
"HOLLOW EARTH. (ENIGME, NAZISTII) Pământul este gol în interior. existând 1400 de intrari la cei doi polii ( nord și sud). Ambele intrări sunt de obicei acoperite de nori, iar spațiul aerian este restricționat prin lege. Scoarța terestră se presupune ca este groasă de 800 de mile apoi se  ajunge la Pământ interior. Denumirea legendară a acestui loc este de  Agartha. În interiorul pământului există un soare și  civilizații avansate, cu tehnologie și resurse naturale. Există, de asemenea, multe animale considerate dispărute pe suprafața pământului, dinozauri și mamuți.


 • I
I.B.M - (ILUMINATII- CORPORAȚIILE INDUSTRIL MILITARE). Firma americana detine informatii ingineresti extrem de avansate (de la navetele extraterestre prabusite). In timp, celebra firmă americană pregateste pentru public un microprocesor capabil sa preia gandurile si initiativele oamenilor.

IEZUIȚII - (ILUMINAȚII- NOUA ORDINE MONDIALĂ -TEORIE ANTICATOLICĂ): Unii cercetători ai societăților secrete sugerează  că iezuiții sunt  sunt de fapt în spatele Illuminatilor. Chiar fondatorul Illuminatilor bavarezi, Adam Weishaupt, a fost un preot iezuit. Vaticanul este legat de Masonerie prin Ordinul Cavalerilor de Malta. Specialiști se întreabă dacă iezuiții primesc ordine de la Vatican, sau  Vaticanul execută ordinele  iezuiților, astfel ”Papa Negru”, liderul iezuiților, este ar fi cel mai puternic om de pe pământ.
ILUMINAȚII BAVAREZI - (ILUMINAȚII, NOUA ORDINE MONDIALĂ).Cea mai controversată organizatie. A fost creata in secolul XVIII de catre Adam Weishaupt (in germana "cap luminat"), un evreu convertit la catolicism, care a fost educat într-o mănăstire iezuită şi a devenit apoi profesor universitar. Societatea se naște la 1 mai 1776. Beneficiind de o protecție extrem de puternică, ordinul a progresat in scurt timp, ajungând sa aiba 2000 de membri si sa se extinda in Franta, Italia, Polonia, Ungaria. Pe lista celor mai importanti iluminati se afla si marchizul Saint- Germain , omul bănuit de toata lumea că e singurul nemuritor de pe pamant. De ce sunt iluminatii considerati cei mai periculosi conspiratori? Din cauza ideii geniale a lui Adam Weishaupt, care nu vroia neaparat o noua organizatie secretă ci una care sa penetreze francmasoneria si sa preia gradele inalte. Cu alte cuvinte, el a creat o organizatie secretă ininteriorul organizatiilor secrete.

hh.jpeg
IOANA DE ARC FĂCEA PARTE DIN FAMILIA REGALĂ A FRANȚEI: (MISTERE-ENIGME ALE ISTORIEI) Ioana s-a nascut la Domremy in cadrul unei familii de fermieri mijlocii. Ea a auzit voci supranaturale ale sfintelor Caterina si Marguarite, care ii cereau să elibereze Franta, de sub ocupatia engleză. In 1429 pleacă la curtea lui Carol al VII-lea la Chinon, si fără să-l mai fi vazut vreodata pe rege, (ascuns deliberat printre curteni lui) ea il recunoaste si ii spune un secret teribil. (secret stiut doar ea si de rege). Timp de trei săptămâni este interogată de prelaţi şi teologi care încearcă să verifice dacă spune adevărul. Dată pe mâna moaşelor, pentru a confirma dacă este virgină, cum pretinde, Ioana spulberă orice îndoială asupra sa. I se dau armură, stindard şi escortă. Iar fecioara depresureaza Orleansul. Ulterior regele sfatuit de Ioana se incoronează la Reims, fiind recunoscut de toată tara ca rege al Frantei...aceasta este istoria oficială. Tatăl regelui a fost Carol al VI-lea cel Nebun, in timpul crizelor lui, nespalat si plin de paduchi, regele tipa sa nu se apropie nimeni de el fiindca el este din sticlă si poate fi spart, astfel este inimaginabil cum sotia sa regina Isabeau i-a turnat nebunului 12 copii, ultimi 7 chiar in ani de nebunie profundă. In 1407, cand toată societatea parisiană isi punea intrebări de bun simt, regina naște un nou copil la 10 noiembrie 1407, dupa ce este botezat, copilul "moare" conform documentelor oficiale. Potrivit adeptilor teoriei conspiratiei, acest ultim copil nascut din legatura reginei, cu cumnatul sau Ludovic d'Orleans era chiar Ioana (cedata imediat dupa nastere unei famili de fermieri bogati). Lucrurile se complică când aflam din documente ca una dintre doamnele de companie a reginei, care a asistat la aceasta naștere, este Ioana d'Arc , rudă apropiată cu Jacques de d'Arc, tatăl prezumtiv al fecioarei. De asemenea este ciudat cum toate "vocile” auzite Ioana i se adresau cu ”du-te fiica a Frantei”, titulatură pe care o purtau printii din casa regală"..chiar Shakespeare in Henric al VI-lea pune in gura Ioanei aceste cuvinte" Lasati-ma sa va spun pe cine ati condamnat, eu nu sunt fiica de cioban, ci din familie de regii mă trag"
Inscripţia din Shugborough. Apare pe un monument din piatră ridicat între anii 1748 şi 1763, este o înşiruire de litere: DOUOSVAVVM. Alături de această misterioasă inscripţie, sculptată în piatră, se află o reprezentare a faimoasei picturi a lui Nicolas Poussin: Ciobani arcadieni.
ISUS HRISTOS A SUPRAVIETUIT CRUCIFICĂRII. (MISTERE ALE ISTORIEI-TEORIE ANTICREȘTINĂ)  Această teorie se bazează pe existenta a două locuri 1. Roza Bal. Este numele unui altar situat în cartierul Khanyar din Srinagar în Kashmir, India, venerat de  musulmani, hindusi si budisti ca locul unde a fost ingropat Yuzu Asaf, adica Isus din Nazaret, care a sosit in Kashmir, supravieţuit crucificarii lui. Mormântul în sine constă dintr-o clădire mică dreptunghiulară ridicată pe o platformă  înconjurat de balustrade. În interior este o stâncă scluptata care se spune ca arăta picioarele cu urme de răni de la răstignire. Ciudatenia consta in faptul ca corpul este îngropat în conformitate cu tradiţia evreiască şi nu în conformitate cu normele islamului. 2: Shingo: Este un sat din districtul Sannohe din Japonia. Satul promovează ideea ca aici sa refugiat Isus Hristos dupa rastignire. Aici se gaseste si "Mormântul lui Iisus." Potrivit folclorului local, Isus a călătorit în Japonia, la vârsta de 21 de ani , si a studiat teologia timp de 12 ani, la varsta de 34 de ani el se intoarce în Iudeea. El nu a murit pe cruce la Golgota. Cel mort fiind fratele sau, Isukiri, în timp ce Isus a fugit initial în Siberia ulterior mutandu-se in provincia Mutsu în nordul Japoniei, unde a devenit un agricultor obsnuit, căsătorit, şi cu o familie numeroasă (descendenti lui sunt locuitorii din Shing O.) Legenda a inceput să circule în 1933, cand au fost descoperite presupuse "documente scrise in ebraica veche care detaliază viaţa şi moartea lui Isus în Japonia" un fel de testament al lui Isus. Aceste documente au fost confiscate de către autorităţile japoneze şi duse la Tokio cu puţin timp înainte de inceperea celui de-al doilea razboi mondial şi nu au mai fost văzute de atunci. De ce este o teorie anticreștină? Crestinismul consideră că Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu a preluat prin suferinte si moarte misiunea cerească a mântuirii omului, jertfindu-se pe cruce pentru pacatele umanități,
Roza Bal.jpg
ÎMPĂRATUL ROMAN NERO  SI-A ÎNSCENAT MOARTEA. (MISTERE ALE ISTORIEI-TEORIE ANTISEMITĂ) Împăratul Nero si-a înscenat moartea, el s-a căsătorit ulterior cu o evreică si s-a convertit la iudaism. Pe linie genealogică, familia de bancheri Rothschild este urmașa lui Nero. Grad de popularitate MICĂ
J
JAHBULON (MASONERIE): Conform unor teoreticieni ai conspirației Jahbulon ar  fi numele Marelui Arhitect al Universului, relevat masonilor care trec de gradul XIII. Jahbulon are corp de păianjen si trei capete; unul de om, unul de broască si unul de pisică. Masonii resping această teorie considerând-o defăimătoare și neadevărată .
K
Kryptos este o sculptură misterioasă, criptată, proiectată de artistul Jim Sanborn, amplasată la ieşirea din sediul CIA din Langley, SUA. Sculptura este atât de greu de înţeles, încât nici măcar CIA nu a descifrat codul.
L

LANCEA SFÂNTĂ (ARTEFACTE CELEBRE) - Potrivit legendei, este lancea cu care a fost împuns Isus Hristos pe cruce, de către centurionul roman Longinius ”Ci unul dintre ostasi cu sulita a impuns coasta Lui si indată a iesit sânge si apă.”
LEMURIA: ipotetic pământ pierdut despre care se presupune că se găsea în Oceanul Indian sau Pacific.
LINIILE DE LA NAZCA: (ENIGME ARHEOLOGICE). Aceste linii bizare apar în deșertul Nazca pe un podiș înalt din Alpi Peruvieni la 400 de km de Lima. Desenele sunt întinse pe o rază de 500 de km . Potrivit specialiștilor ele au o vechime de aproximativ  2.000 de ani. Desenele gigantice ale culturii. Nazca, reprezintă o gamă largă de paianjeni, maimute, soparle sau păsări și sunt considerate de multi un mesaj pentru civilizatile extraterestre.
LINIA SFÂNTĂ DE SÂNGE (ILUMINAȚII-SOCIETĂȚI SECRETE-TEORIE ANTICREȘTINĂ): Isus a fost căsătorit  cu Maria Magdalena, după crucificarea lui Isus, Maria Magdalena, insărcinată, a emigrat in Galia (Franța). Aici a dat naștere unei fete: Sarah,  aceasta s-a căsătorit cu o căpetenie a tribului francilor, un urmaș direct al acestuia, Clovis a cucerit Franta si a pus bazele dinastiei Merovingiene care este in acest fel urmașa lui Isus Hristos si implicit a regelui David.

LISTA FAMILIILOR CARE FAC PARTE DIN ELITA PLANETARĂ - (ILUMINAȚII): 1. Familia Astor. 2. Familia Bundy 3. Familia Collins 4. Familia DuPont:  5. Familia Freeman 6. Familia Kennedy 7. Familia Li (China) 8. Familia Onassis.9. Familia Rockefeller 10.Familia Rothschild 11.Familia Russell 12. Familia van Duyn 13. Merovingian (Casele Regale europene)
LISTA ORGANIZAȚILOR SUPRASTATALE ÎN SLUJBA ILUMINAȚILOR: Comitetul celor 300 (numiti si Olimpienii), Comisia Trilaterala, Consiliul pentru Relatii Externe, Grupul Bilderberg, Masa Rotundă, Ordinul Skull and Bones, Francmasoneria Universala, Ordinul Magna Mater, Consiliul Bisericilor Mondiale, O.N.U, Ordinul Cavalerilor Templieri, Societatea Regala Britanica, MIT, NATO, Crucea Rosie Internationala, Banca Mondiala, F.M.I.
LISTA UNOR PERSONAJE ENIGMATICE: ocultisti celebri, filosofi, masoni, regi interesati de ocultism, alchimisti etc:  Apollonius Tyanæus , Simon Magul , Pitagora , Basilides , Valentinus , Bardaesanes, Ipolit , Merlin , Arthur , William de Schyren , Frederick de Hohenstaufen, Roger Bacon, Jacobus Burcundus Molensis Martirul , Christian Rosenkreutz, Ulrich von Hutten, Paracelsus , Michael Maier , Roderic Borgia Papa Alexandru VI-lea , Jakob Böhme , Michel de Nostradamus, Francis Bacon, Doamne Verulam , Andrea , Robertus de Fluctibus , Giordano Bruno , Johannes Dee , Sir Edward Kelly , Thomas Vaughan, Elias Ashmole , Molinos , Adam Weishaupt , Wolfgang von Goethe , William Blake, Ludovicus, Rex Bavariae , Richard Wagner , Alphonse Louis Constant, Friedrich Nietzsche , Hargrave Jennings , Forlong Dux , Sir Richard Payne Knight, Paul Gauguin , Sir Richard Francis Burton , Doctor Gerard Encausse , Carl Kellner, Doctor Theodor Reuss , Fulcaneli, Sir Aleister Crowley , Karl Johannes Germer, maiorul Grady Louis McMurtry, Richiard Chanfray
LUNA ESTE O STAȚIE SPAȚIALĂ: (MISTERE) : Luna este de fapt, o navă extraterestră gigant,  acoperită cu rocă ca să pară un satelit natural.
LUMINA SFÂNTĂ DE LA IERUSALIM (MISTERE) : Trebuie amintit că Biserica Sfântului Mormânt  este delimitată între ortodocşii greci, romano-catolici şi armeni, alte culte (etiopienilor, copţilor şi asirienilor). Fiecare centimetru al clădirii este repartizat uneia din cele 6 Biserici conform unei înţelegeri din secolul XIX. Evenimentul , care e atestat documentar încă din secolul X, are loc în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Patriarhul intră cu 33 de lumânări în Sfântul Mormânt, unde se crede că Lumina Sfântă coboară şi le aprinde și apoi o împarte credincioșilor veniți la slujbă.
LUMINILE DIN PHOENIX- PHOENIX LIGHTS (ETRATEREȘTRII-ENIGME). Este un caz extrem de controversat din fenomenul OZN, din cauza numărului imens de martori cca 10.000. (mulți dintre martorii evenimentului, fac parte din grupa A de încredere- polițisti, avocați, procurori, aviatori, militari cu grade superioare, profesori, preoți ) și a numeroaselor fotografii si înregistrări video. Fenomenul ” Luminiile din Phoenix” nu a fost anchetat niciodată de oficialitățile americane. Curiozitate: După o declarație dată în 2007, Fife Symington, guvernatorul statului Arizona, fost pilot, a fost el însuși martor la acest incident.

M
MAFIA ESTE O STRUCTURĂ MASONICĂ AFLATĂ ÎN SLUJBA VATICANULUI.  Mafia este o structură masonică criminală  strâns asociată cu Vaticanul prin diverse relații financiare, precum și cu ordinul masonic, Cavalerii de Malta. Mulți membrii marcanți ai celebrei organizații criminale sunt membri ai Cavalerilor de Malta.
MAGIA ENOHIANĂ: A fost creată de către John Dee (1527- 1609) mare matematician dar si unul dintre cei mai mari ocultiști mediavali, tutore și consilier al reginei Elisabeta. Opera sa ermetică a fost continuată de alti mari magicieni ermetici: Edward Kelley, Samuel Liddell MacGregor Mathers și Aleister Crowley, care au susținut că informațiile lor( si limba enohiană) au fost primite direct de la diverși îngeri.
MAJESTIC 12 . Grup secret format din  12 oameni de stiintă, ofițeri de informații și oficialii guvernamentali de nivel înalt implicați în cercetarea OZN-urilor și colaborarea cu extratereștri. Grupul ar fi fost creat de către președintele Harry Truman  în 1947, după  incidentul Roswell.
MANUSCRISELE DE LA NAG HAMMADI


MASA ROTUNDĂ -GRUPUL : (ILUMINAȚII- NOUA ORDINE MONDIALĂ) - La  data  de 5 februarie 1891 la Londra a luat ființă o asociație secretă cunoscută sub numele de Grupul Mesei Rotundă, ea a fost formată de magnații Cecil Rhodes, Lordul Rothschild, Lord Rosebery, și Lord Curzon. În Statele Unite, Masa Rotundă a fost reprezentată de grupul Morgan.
MEONIA - Ordin mistic secret, responsabil cu protejarea Marii Britanii. Se pare ca era la concurentă cu SOCIETATEA THULE. Dupa unele păreri Meonia a avut un rol important in moartea printesei Diana.
MISTERUL DECALOGULUI DIN LOS LUNAS: La aproximativ 50 de kilometric sud de orasul Albuquerque , cel mai mare centru urban din statul american New Mexico, o piatră masivă de circa 80 de tone are  sculptate pe ea Cele Zece Porunci in Limba Ebraica veche (paleo ebraica) . Piatra are si câteva litere grecesti. Nu se stie cum a ajuns aici această stâncă masivă. Din cauza greutății uriașe, de peste 80 de tone, stânca nu a fost mutată la un muzeu sau un laborator pentru studiu și păstrare.  Primul rând din scriere a fost vandalizat.
MISTERELE ICA (ENIGME ALE ISTORIEI) - In mormintele incasilor din Peru au fost descoperite în secolul trecut peste 1.100 de pietre funerare, dintr-o piatră numită andezită, care uimesc prin imaginile gravate pe ele. Vechimea pietrelor Ica, asa cum sint cunoscute, este de 500-1.500 de ani, dar pe ele se pot vedea fie imagini ale unor animale preistorice, presupuse a fi disparut cu milioane de ani in urma, fie desene reprezentind operatii pe cord deschis sau transplanturi de creier. Trebuie mentionat faptul ca localitate unde au fost gasite majoritatea acestor pietre, Ica, este situata in apropiere de faimosul platou Nazca.
MISTERUL OMULUI AFLAT IN SALA UNDE S-A SEMNAT DECLARAȚIA DE INDEPENDENȚĂ A S.U.A: (ENIGME ALE ISTORIEI) La 4 iulie 1776 în Philadelphia mai mulți dintre fondatorii Americii dezbăteau aprins dacă trebuie sau nu trebuie să semneze Declarația de Independență. Pentru ca dezbaterile să fie sigure ei au fost închiși cu cheia într-o cameră păzită de gardieni. ”Părinți Fondatori” știau că gestul lor putea fi interpretat de guvernul britanic ca un act de înaltă trădare si pedepsit  cu moartea.  Dintr-o data o voce a răsunat puternic de la balconul încăperii "Dumnezeu a dat Americii dreptul de a fi liberă!". Patrioții americani au interpretat fraza ca un glas al rațiunii  și s-au grabit să semneze Declarația de Independență. După aceea s-au dus sa-și exprime recunoștința față cel care a strigat , dar  nu au găsit pe nimeni în balcon, ușile fiind închise. Nimeni nu știe cum a intrat în cameră încuiată și păzită, acel om și cine era.
MISTERUL NAVEI OLANDEZE SS OURANG MEDAN: Februarie 1948, toate navele aflate in Marea Indoneziei primesc un mesaj macabru: ”Toti ofiterii, inclusiv capitanul, zac morti prin cabine si pe punte. Este posibil ca tot echipajul sa fie mort”. Aceasta transmisiune a fost urmata de una in cod morse, indescifrabila, apoi de inca un mesaj sinistru “Eu mor”.  Un vas apropiat care a ajuns  la locul incidentului a trimisi cativa oameni pe navă. Toate persoanele de la bord erau moarte, cu ochii deschiși si indreptați către soare, cu braţele intinse si cu fețele pe care li se putea citi groaza. Chiar si câinele echipajului era mort, surprins cu coltii indreptați către un dusman nevăzut.
Totusi trebuie remarcat că nu există dovezi concrete despre existenta istorică a unei nave cu acest nume sau constructia unei nave cu numele Ourang Medan. Este posibil, de asemenea, ca nava să fi transportat acid sulfuric, și că cea mai mare parte a echipajului să fi pierit din cauza fumului otrăvitor iesit din containerele sparte accidental.

MOARTEA LUI CRISTOPHER MARLOWE: (ENIGME ALE ISTORIEI). Cristophe Marlowe a fost unul dintre cei mai mari dramaturgi englezi din epoca de aur, de la sfârșitul secolului XVI-lea . Conform versiunii oficiale este ucis la vârsta de 29 de ani în urma unei scandal între bețivi, intr-un han rău famat din Londra. Personaj extrem de controversat, amestecat în mai multe scandaluri, homosexual, falsificator, bănuit de a fi agent dublu, ateu (Marlowe nega divinitatea lui Hristos). Potrivit unor teoreticieni ai Teorie Conspirației conspirației Marlowe și-a înscenat moartea și apoi a continuat să scrie sub presupusul nume de William Shakespeare.
MOCKINGBIRD, OPERAȚIUNEA (ORGANIZATII SECRETE) - Operatiunea Mockingbird a fost o campanie secretă de infiltrare a mass- mediei americane de către agenții C.I.A. Operațiunea Mockingbird a dovedit că Servicile Secrete au penetrat mass media  cu scopul de a manipula opinia publică.
MISTERUL DIN PUMA-PUNKU: (ENIGME): Puma Punku este localizat pe un podis inalt din Tihuanaco, Bolivia, complexul are o vechime de 14.000 de ani si cuprinde mai multe structuri din blocuri masive de piatră taiate cu o precizie incredibilă in diverse forme geometrice.
MOARTEA PRINȚESEI DIANA: (ASASINATE, COMPLOTURI): Prințesa Diana a murit într-un accident auto pe data de 31 august 1997. Cu toate acestea, mulți cercetărori ai Teoriei Conspirației , inclusiv tatăl partenerului ei, Mohammed Al-Fayed, a crezut că moartea prințesei a fost de fapt o crimă minuțios planificată și efectuată de către prințul Philip, prințul Charles și serviciul britanic de spionaj MI6. Motivul uciderii a fost ar fi fost eminenta căsătorie a prințesei Diana, mama prințului moștenitor al tronului britanic cu Dodi Fayed, un milionar musulman, lucru inacceptabil.
MOISE ERA DE FAPT FARAONUL EGIPTEAN AKHENATON: (MISTERE; ISTORIA RELIGIEI) Akhenaton / Akhenaten a condus Egiptul între 1353 - 1336 î.e.n, el a inlocuit religia politeistă cu una monoteistă, zeul Aton devenind zeu suprem. Profetul Moise a fost de fapt  faraonul Akhenaten.  Exodul evreilor din Egipt a fost de fapt, Exodul de Akhenaton din Egipt.
MKULTRA, (PROIECTUL MK-ULTRA)  a fost o operațiune de cercetare pentru controlul al minții efectuat cu deosebire în Statele Unite și Canada de către CIA. În cadrul proiectului MKULTRA au fost efectuate mai multe experimente ilegale asupra pacientilor din SUA și Canada. Mare parte din experimentare a fost făcut în Canada și în alte țări străine tocmai pentru a scăpa C.I.A de jurisdicția Statele Unite. Proiectul a început în 1950 și a durat până în jurul anului  1973.
MUTILAREA VITELOR (ENIGME -EXTRATEREȘTRII) : Primele rapoarte privind bovine mutilate în Statele Unite au apărut în anii 1960 în Pennsylvania și Kansas.

      • N

NAUFRAGIUL TITANICULUI A FOST UN ACT PROGRAMAT: (ILUMINAȚII). Operațiunea de scufundare a fost hotărâtă de membrii temutei organizati catolice Iezuiți si de clanul bancherilor J.P Morgan, Rothschild, Rockefeller, totul s-a făcut prin intermediul lui Edward Smith, căpitanul Titanicului care era iezuit şi lucra pentru J.P. Morgan. Scopul era eliminarea ”curată” a trei magnați Benjamin Guggenheim, Isa Strauss şi John Jacob Astor  care se opuneau nașterii Rezervei Federale Americane. Teoria poate fi luată în considerare din două motive, 1) Isodor Strauss era senator și un influent om politic iar John Jacob Astor IV a fost cel mai bogat om de la bordul Titanicului și unul dintre cei mai bogați oameni din lume în acel moment. 2) J.P Morgan era proprietarul lui International Mercantile Marine, una dintre filialele IMM a fost linia White Star, care a deținut nava Titanic. GRAD DE POPULARITAE, MICĂ
NORTH AMERICAN UNION (NOUA ORDINE MONDIALĂ). Conform adepților teoriei conspirației există un plan de unire a Statelor Unite, Mexicului si Canadei, după modelul Uniunii Europene. Planul include si crearea unei monede unice ”Amero”. Oficialitățile din cele trei țări au respins existența unui asemenea plan.
NORTWOODS, OPERAȚIUNEA (ENIGME ALE ISTORIEI): Plan care cuprindea regizarea unor  atacuri teroriste  asupra oraselor din SUA puse in seama regimului castrist. pentru a lăsa „impresia nebuniei si iresponsabilități acestui regim”. În urma acestei ”campanii de teroare” declanșate de statul comunist cubanez, America sprijinită de populație, trebuia să reacționeze și să declare război Cubei.  Planul a fost respins de presedintele Kennedy, dar pune in actualitate evenimentele de 11 septembrie 2001. Ce este de remarcat?. Statele Unite au avut pe parcursul istoriei mai multe evenimente de acest fel. În februarie 1898 vasul USS Maine ancorat in portul Havana, explodează (266 de marinari americani mor), Spania este acuzata de sabotarea navei si moartea marinarilor și SUA declară război Spaniei. în timpul primului război mondial, un submarin german scufundă nava britanică Lusitania care transporta un număr mare de americani. Descriile macabre ale presei americane despre moartea naufragiaților, duce la crearea unui puternic curent intervenționist, pentru intrarea Americii în război etc.  
NOSTRADAMUS: (PERSONAJE MISTERIOASE): Pe 14 decembrie 1503, s-a născut Nostradamus (Michel de Nostre-Dame), astrolog, matematician şi medic francez. Tatăl său era notar iar bunicul său, Crescas de Carcassone, era un evreu convertit la catolicism. Născut în St. Rémy, locul primei comunităţi cabalistice din Franţa, Michel de Nostradam a fost un adept al acestei ştiinţe. În acelaşi timp, toată viaţa sa, a fost în aparenţă un creştin convins, fapt pentru care a şi fost acceptat la Universitatea din Avignion si apoi a studiat medicina la Universitate din Montpellier. Când ciuma bubonică s-a abătut asupra sudului Franţei, Michel călătorea curajos dintr-un loc în altul pentru a îngriji victimele bolii extrem de contagioase. Nostradamus a reuşit să se impună pe un teritoriu necunoscut după ce a preparat o pulbere purificatoare care i-a făcut numele cunoscut.Marea sa lucrăre este "Les Propheties", a cărei primă ediţie a apărut în 1555..
NOUA ORDINE MONDIALĂ: (New World Order)  Un grup international al elitelor (iluminați si masoni) controlează și manipulează guvernele, industria, mass-media din întreaga lume. Principalul instrument pe care il folosesc pentru a domina națiunile este sistemul bancar mondial. Ei au finanțat și au dezlănțuit, crizele economice, revoluțiile și  războaiele majore din ultimii 200 de ani.  Agenți care lucrează pentru Noua Ordine Mondiale sunt plasati  în toate pozițile înalte din servicile secrete, guvern și industrie. Oamenii din spatele Noii Ordini Mondiale sunt considerati a fi bancherii internaționali, în special proprietarii de bănci private din Sistemul Federal Reserve și alte bănci centrale, precum și membri ai Consiliului pentru Relații Externe, Comisiei Trilaterală și Grupul Bilderberg  Uniunea Europeană , Organizația Națiunilor Unite , Banca Mondială , Fondul Monetar Internațional. Grad de popularitate aL teoriei FOARTE MARE.
NOUA ORDINE MONDIALĂ - ELITA LUMII ESTE FORMATĂ DIN EXTRATEREȘTRII REPTILIENI:  Reptilienii sunt extratereștri din Draconis Alpha constelația Draco. Elita conducatoare a omenirii, iluminati, ar fi de fapt compusi din extraterestri  reptilieni care au capacitatea de "morfhing"- adica pot lua infatisare umană. Politicieni de vârf ar fi de fapt membrii ai acestei specii, acesti extraterestri urmaresc sa obtina un control total asupra vieti oamenilor. Ei sunt carnivori- de fapt au nevoie de sangele uman, pentru a si mentine infătisarea umanoidă -...Reptilieni sunt obsedati de simboluri si de forta lor magică, urmăresc sa plaseze in toate vortexurile energetice, monumente si clădiri, cu rolul de-a modela energia planetara, de o incarca cu informatia care le permite un control mental si spiritual asupra maselor de oameni. Sediile puterii au o conformatie geometrica ciudată, in mare sunt reflecti ale Maghen David ori a Pentagramei, de asemenea sunt folosite simboluri falice dar si cupole (simboluri feminine) alaturarea lor nefiind intamplatoare.
NOUA ORDINE MONDIALĂ- TEORIA DOMINATIEI LUMII DE CĂTRE FAMILIA REGALĂ BRITANICĂ: Familia regală britanică conduce toată lumea prin intermediul unei companii misterioase numită VIRGINIA
NOUA ORDINE MONDIALĂ - TEORIA DOMINAȚIEI LUMII DE CĂTRE VATICAN.  Prin tratatul din 1213, regele Ioan I al Angliei a atribuit Anglia si celelalte teritorii ale sale, papei Inocențiu al III, Vicar al lui Hristos. Acest tratat a făcut, în esență, ca Vaticanul să fie proprietarul  lumii. Coroana engleză e doar organul executiv al papalității. Vaticanul își exercită dominația mondială prin intermediul Iezuiților si al  Societății Sfintei Cruci și a Operei lui Dumnezeu- Opus Dei, creată la Madrid în 1928,  condusă direct de Papă. Iezuitii și Opus Dei sunt sprijiniți activ de  Mafia italiană si francmasoneria Luciferică
NOUA ORDINE MONDIALĂ - TEORIA CONSPIRAȚIEI SATANICE-NEW-AGE Există o conspirație ocultă începută încă din anchitate cu primii gnostici și continuată de Cabaliștii, Catharii, Cavalerii Templieri, rosicrucieni], francmasonii, Iluminații - care încearcă să distrugă creștinismul și să pună în aplicare o Nouă Ordine Mondială, printr-o religie New Age - o lume care pregătește masele să îmbrățișeze cultul imperial al lui Antihrist.
NOUA ORDINE MONDIALĂ - TEORIA DESPRE GUVERNUL SIONISL AL S.U.A și AL LUMII. (TEORIE A NOII ORDINI MONDIALE- ANTISEMITĂ). Evreii conduc lumea din umbră și orchestrează toate evenimentele istorice. Băncile lor controlează sistemul monetar mondial, creind crize financiare, ei au înființat societăți secrete (cum ar fi Francmasoneria) . Protocoalele înțelepților Sionului este un text care a circulat la începutul secolului al XX-lea în Europa și care descrie așa-zisele planuri de dominare a întregii lumi puse la cale de evrei.
NUMĂRUL FIARE -666- si CODURILE DE BARE: Apocalipsa 13:17 -18: Și nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei sau numărul numelui ei. Aici e înțelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Și numărul ei este șase sute șaizeci și șase. CODURILE DE BARE (ILUMINAȚII-NOUA ORDINE MONDIALĂ) Codurile de bare au fost descoperite in 1948 de către Bernard Silver si  Norman Joseph Woodland. Ele sau impus după 1981. Un fapt ciudat este acela ca armata americană este cea care a insistat permanent pentru ca acest tip de marcaj să fie introdus.
O
OAK ISLAND: (Zone misterioase) .Insula Stejarilor din Nova Scoția, Canada. În 1795 un tânăr, Daniel McGinis a găsit o gaură sub un stejar secular, a săpat împreună cu doi prieteni și au dat, la aproximativ 1 m de un zid de piatră, după 3 m au găsit stupefiați o platformă din butuci de stejar, la alti 3 m peste o altă platformă din stejari, la alti 9 m peste o altă platformă de stejar, aici pentru că butuci nu puteau să fie scoși ei au abandonat lucrările. Din 1795 până în zilele noastre nicio companie, inclusiv cele dotate cu tehnologie modernă nu au putut să descifreze misterele acestei gropi imense  care in multe spații este căptușită cu beton armat si este dotată cu un genial sistem de inundare programată.
OMUL CU MASCA DE FIER (ENIGME ALE ISTORIEI) - În 1669, in timpul regelui Ludovic al XIV-lea, a fost arest un individ, Eustache Dauger și obligat timp de 34 de ani. să poarte o mască de fier pe tot capul, având găuri doar pentru ochi, nas si gură. și o pelerină de catifea neagră. Mai mult decat atât, omul era tinut intr-o celulă specială, cu mai multe usi de fier, astfel incat nimeni din afara inchisorii să nu il vadă. Prizonierul a fost instruit să nu  rostească alte cuvinte decat „mâncare” si „apă” pentru ca va fi ucis. Pare ciudat ca un prizonier a fost nevoit sa indure asemenea tratament doar pentru a-si tine gura timp de 34 de ani, intr-o deplina solitudine. In plus, a murit fără alte chinuri la 19 noiembrie 1703, la Bastilia si a fost inmormântat a doua zi, sub numele de Marchioly. Teoriile privind identitatea lui sunt nenumărate. Faptul că nu a fost pur si simplu ucis sugerează poate legăturile lui de sânge cu familia regala, iar Ludovic al XIV-lea trebuia sa respecte legea potrivit căreia nicio persoană cu sange regal nu putea fi asasinata. (Potrivit acestei teorii regale, Omul cu mască de fier,putea să fie fratele geamă al regelui dar și un copil al mamei lui Ludovic al XIV-lea Ana de Austria conceput cu cardinalul Mazarin)
OMUL VITRUVIAN: Numele vine de la Marcus Vitruvius Pollio, arhitect si inginer roman, autor al lucrării De architectura. În această lucrare Vitruvius spune că un corp bărbătesc ideal ar trebui să încapă într-un cerc şi într-un pătrat (aluzie la teoria microcosmosului a grecilor şi romanilor, care spuneau că omul reprezintă o versiune miniaturală a întregului univers). În această teorie, cercul era asociat elementelor cosmice, iar pătratul - celor pământeşti. Vitruvius nu şi-a ilustrat opera, abia după 1.500 de ani, cineva a încercat să-şi imagineze cum ar arăta un corp uman înscris într-un cerc şi într-un pătrat, arhitectul italian Francesco di Giorgio Martini, puţin după 1480.
OPERAȚIUNEA PAPERCLIP: (CONSPIRAȚIE DOVEDITĂ) După al doilea război mondial, Servicile secrete americane au dus în SUA sute de oameni de ştiinţă germani (împreună cu familiile lor) , pentru a-i obliga să lucreze pentru S.U.A în domeniul tehnologiei militare, experimente de control mental, cercetări medicale, sociale, electronice, aeronautice, de fizică atomică.
ORAȘUL NAN MADOL - (ENIGME ALE TERREI): Construit intre anii 200 i.Hr.- 800 d.Hr., pe un recif de corali din Micronezia, din aproximativ 250 milioane de tone de blocuri bazaltice, al caror transport nu poate fi explicat;
ORFHEUS - PROIECTUL (iluminații, NOUA ORDINE MONDIALĂ). Proiect secret inițiat de NASA, care trebuie să construiască o rețea imensă de tuneluri și buncăre subterane, pentru ca ”aleși” să supraviețuiască în cazul unui cataclism planetar.
P

PAPA ESTE ANTIHRISTUL - Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este: şase sute şaizeci şi şase.” (Apocalipsa 13:15–18). Cine este această fiară care poartă nume de om şi are numărul 666? Şi în ce constă semnul ei pe care caută să-l pună cu forţa pe mâna dreaptă sau pe frunte, iar aceia ce nu vor dori să-l primească să fie omorâţi? Tiara (coroana) papală, e formată din trei coroane suprapuse, împodobită cu diamante în amintirea a trei regi arieni doborâţi în luptele avute cu ei: regele Herulilor, cel al Ostrogoţilor şi cel al Vandalilor (508–538). La anul 538, Papa a fost recunoscut oficial ca şef al Bisericii creştine universale. între altele, papa îşi dă titlul de: VICARIVS FILII DEI, cuvinte care înseamnă: Locţiitorul Fiului lui Dumnezeu! Se ştie că unele litere din alfabetul latin au o valoare numerică. Astfel, I=1; II=2; V=5; X=10; L=50; C=100; M=1000 etc. Cele trei cuvinte au şi ele o însemnătate şi dau la iveală dezlegarea numărului fiarei apocaliptice:  V I C A R I V S F I L I I D E I  - 5 (v) + 1 (i) + 100 (c) + 1 (i) + 5 (V) + 1 (i) + 50 (L) + 1 (i) + 1 (i) + 500 (d) + 1 (i) = 666. Precautie: Biserica catolică dezminte faptul că tiara papală ar avea o asemenea inscripție  
PĂLĂRIILE GALBENE - "Dugpha". (SOCIETĂȚI SECRETE) Ordin misterios al misticilor tibetani, care controlează soarta omenirii. Pălăriile Galbene sunt adepte ale religiei Bon. Introdusa in Tibet in secolul al V-lea, ei cred in misteriosul tărâm nepămantean Shambala. In secolul XX, in mod curios, acest ordin a avut dese contacte cu Partidul nazist, dar si un rol deosebit in experimentele americane de intoarcere in timp de la PUNCTUL O. Ce este ciudat La 25 aprilie 1945, rusii au descoperit cadavrele a sase tibetani dispuse in cerc intr-o pivnita din Berlin, in mijloc gasindu-se un om cu manusi verzi.  La 2 mai 1945, dupa intrarea rusilor in capitala Germaniei, s-au gasit peste 1000 de barbati morti care erau, fara nicio indoiala, originari din regiunile himalayene si luptasera alaturi de nemti. Ce faceau oare acesti tibetani la mii de kilometri de casa lor in uniforme germane?
PEȘTERA PATRIARHILOR: MACPELA (RELIGIE): Macpela" ( = "dubla") Me-Arat Hamachpelah (ebr), Haram El-Khalil (arab),. Peștera Patriarhilor se află la Hebron, aici se găsesc mormintele extrem de importante pentru religiile avramice ( iudaism, islam si crestinism)  unde ar fi îngropate patru perechi de cupluri importante din Biblie:  (1) Adam și Eva  (2) Avraam și Sara (3) Isaac si Rebeca (4) Jacob și Leah.
PIRAMIDA MARE DE LA GIZEH ESTE OPERA EXTRATEREȘTRILOR:
POARTA MAGICĂ - UȘA ALCHIMISTULUI: (MISTERE ALE TERREI) - Se află la Roma și este intrarea ramasă in vila lui Massimiliano Palombara (secolul XVII). Acesta devenise obsedat de metoda de transformare a metalului in aur. Un alchimist i-a dat o reteta, dar intr-un cod secret pe care Palombara nu l-a putut descifra. El a inscriptionat respectiva "retetă" pe usa casei sale, sperand ca vreun alchimist va trece si va recunoaste limbajul. Poarta si mesajul sau secret incă mai rezistă timpului, asteptând probabil vreun inițiat să descifreze misterul.

PRIORIA DE SION (SOCIETĂȚI SECRETE). Prieuré de Sion, Priory of Sion, este numele dat  mai multe grupuri si societăți secrete, atât reale dar și fictive. Prioria de Sion este descrisă ca o societate secretă, creată pe muntele Sionului, în timpul regatului Ierusalimului de către primul rege, Godfrey de Bouillon. În mare , potrivit adepților Teoriei Conspiraților scopul acestei organizații, este 1) Prioria din Sion protejează dinastia Merovingiană care se trage liniar din urmașii lui Isus si a Mariei Magdalena  si deci, prin urmare, din tribul israelit Beniamin al  Regelui David 2) legendarul Sfântul Graal este de fapt pântecele sfânt al Mariei Magdalena 3) Proria de Sion, a creat ordinul cavalerilor templieri 4)  Printre Marii Maestri ai acestui ordin sau enumerat si Nicolas Flamel , Leonardo da Vinci, si Isaac Newton etc
PROIECTUL MONTAUK: (ENIGME ALE ISTORIE) Experiență secretă efectuată de Marina SUA în 1943, s-a desfășurat  la bordul distrugătorului USS Eldridge cu scopul de a testa efectul unui câmp magnetic puternic capabil de a face nava invizibilă. Datorită staționării  USS Eldridge-ului in portul Navy Yard din Philadelphia, testul la care a fost supusă nava  a fost numit  “Experimentul Philadelphia". Experimentul a avut  efecte secundare neprevăzute ce s-au răsfrânt atât asupra echipajului navei, cât și asupra distrugătorului. Unii au fost găsiți încastrați în metalul navei, alții au dispărut pentru totdeauna, alţii au înnebunit, în timp ce alţii au fost destinaţi unei vieţi curioase de apariţii şi dispariţii succesive. - (GRAD DE POPULARITATE, MARE)
PROIECTUL PHOENIX (EXTRATEREȘTRI) Potrivit teoriei conspiratiei, Phoenix controlează in secret toate organizatiile importante care se ocupa de găsirea semnalelor extraterestre. Phoenix s-ar situa in Mountain View, California. Expertii de aici ar folosi cel mai mare telescop din emisfera sudică si nu ar scana tot cerul, ci numai acele sisteme care exista la 200 de ani lumina de noi, totalizand 800 de stele. Până acum, nu a venit niciun semnal sau cel putin pe muritorii de rând nu i-a anuntat nimeni.

PROGRAMAREA MONARCH: (Controlul minții): Sclavii Monarch sunt folositi de către  către serviciile secrete pentru a efectua sarcini specifice, fără să  pună la îndoială comenzile, fără să-si  amintească acţiunile lor şi, dacă sunt descoperiti se sinucid in mod automat.  Ei sunt folosiți ca ”ţapi ispăşitori” pentru asasinate la nivel  înalt (Sirhan Sirhan) și sunt candidaţii ideali pentru prostituţie, sclavie sexuală, productii de filme porno.


PROPAGANDA DUE (SOCIETĂȚI SECRETE):  Lojă secretă din masoneria italiană (Marele Orient al Italiei) fondată în 1877 interzisă în 1981, celebră pentru relațiile ei cu Vaticanul, Mafia si liderii comuniști din Europa de est. Loja a fost condusă în ultima parte a existenței ei de Licio Gelli, fascist notoriu, în perioada Republici de la Salo. Licio Gelii a participat în timpul războiului la furtul tezaurului Iugoslaviei (60 tone aur). După război a fugit în Argentina, unde a primit azil din partea lui Peron. În Argentina  a devenit spion al KGB-ului, primind ordin să se întoarcă în Italia. După unele declarații ale membrilor marcanți ai Lojei, Nicolae Ceausescu a fost membru al Propagandei Due. Juan Peron si  Licio Gelli au fost la Bucuresti. Moartea soţilor Ceauşescu a fost o execuţie masonică tipică, fiindcă Ceaușescu a achitat integral  datoria externă ale României. Curiozități: Lico Geli a fost profesor Asociat al Universității din Oradea, iar în anul 1995, a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatură.

R
RĂPIȚI DE EXTRATEREȘTRII (ENIGME): În 1957 un brazilian Villas Boas a declarat că fost a fost acostat de o femeie goală, de tip  umanoid, cu părul alb, lung și ochi albaştri de pisică și apoi răpit si dus la o navetă spațială  în formă de ou . Villas Boas a murit în 1992 şi niciodată nu şi-a retras mărturia. Însă  startul nebuniei ”răpirilor cu extratereștri” a fost dat 4 ani mai târziu, în 1961 când cuplul  Betty și Barney Hill (ea cauzaziană si el negru etiopian au fost răpiți după propriile mărturisiri de către extratereștrii, descriși ca fiind de 1.50 - 1.60 metri înălțime, cu fețe rotunde, ochi mari, ca de pisică, gură și nas minuscul si piele gri. Cei doi soți, sub hipnoză, au făcut declarați șocante despre experiențelor extratereștrilor asupra lor. De atunci mii de persoane din toată lumea sustin că au fost răpiți de extratereștrii.
RASA DEROS: Una dintre numeroasele rase care ar trăi în interiorul gol al Pământului. Deroși se trag dintr-o spiță extraterestră care au populat zona de suprafață a Pământului, însă ulterior  au fost forțați să trăiască în zona subpământeană de către un dezastru solar care a avut loc în urmă cu 12.000 de ani în urmă. Deroși au o tehnologie superioară care controlează mințiile oamenilor.
RENNES - LE CHATEAU ( LOCURI MISTERIOASE). Rennes-le-Château , localitate din Franța, legată de mai multe mistere (comoara vizigoților, catharii, templierii, linia de sânge a lui Isus)
REVOLUȚIILE DIN 1989 AU FOST ORCHESTRATE DE SERVICILE SECRETE: Revoluția din 1989 a fost pusă la cale de servicile secrete sovietice, scopul era distrugerea sistemul comunist, pentru ca Rusia să poată să penetreze economia si tehnologia occidentală. Revolutia din Polonia, RDG,  Revoluția Română . Revolutia de catifea din Cehoslovacia, si cea română au aproape același plan: După ce au folosit violența extremă agitând populatia, toate organele de represiune, miliția, securitatea, au dispărut pur si simplu de pe străzi.
RFID. (TEORIA NOII ORDINI MONDIALE) . Radio-Frequency Identification sustanduri pentru identificare prin radiofrecvență. Cipuri mici de calculator ușor de integrat pe animale sau oameni, care permit urmărirea și monitorizarea acestor ființe. Cipurile RFID ridica o serie de probleme pentru oameni în ceea ce privește viața privată și anonimatul. Mulți oameni se tem că aceste chip-uri ar putea fi o zi poate fi folosit ca o modalitate de monotorizare de către guvernul mondial.
RFID -Wikipedia
ROCKEFELLER (ILUMINAȚII-NOUA ORDINE MONDIALĂ-FAMILII CELEBRE). Familia Rockefeller este una dintre cele mai puternice familii din lume, inavutirea acestei familii de origine germană a început la sfârșitul secolului XIX cu John D. Rockefeller și William Rockefeller proprietari ai companiei Standard Oil. Ulterior familia Rockefeller, si-a diversificat activitățile comerț, transporturi, finanțe, industrie și a intrat în politică. În 1974 Nelson Rockefeller guvernatorul statului New York (1959-1973) devine cel de-al 41-lea vicepreședinte al SUA (1974-1977) Astăzi ExxonMobil (succesoarea lui Standard Oil) este cea mai mare companie petrolieră listată din lume.
ROTHSCHILD: (ILUMINAȚII- NOUA ORDINE MONDIALĂ-FAMILII CELEBRE). Familie de bancheri celebră pentru bogăția ei. Numele ei este legat de apariția iluminatilor si de aproape toate conspirațiile mondiale. Creatorul ei este Mayer Amschel  1744-1812. El a transformat comerţul cu vânzare pe datorie, practicat de tatăl său, într-o bancă. Cei cinci  băieţi ai lui Amschel au fost trimiși să creeze sau să preia conducerea unei filiale a băncii Rothschild din Londra, Paris, Viena, Napoli şi Franckfurt. Aşa au apărut cele cinci ramuri ale familiei. Toate ramurile au fost inobilate de către împăratul austriac Francisc al II-lea si regina Victoria a Angliei. Astăzi mai sunt in functiune numai ramurile franceză si engleză. Potrivit unor cutume ale familiei (dar care nu au fost respectate intotdeauna) primul născut de sex masculin  deține toată puterea în familie, bărbați Rothschild se căsătoresc cu evreice, iar femeile se căsătoresc cu crestini (fiindcă legea evreiască transmite filiația prin femeie), pentru a se păstra averea sunt incurajate căsătoriile între verisori, nu se face public inventarul averii Rothschild , prezenta in mass media a familiei trebuie să fie foarte discretă. Precauție Dacă familia Rothschild este atât de puternică, cum a fost posibilă nationalizarea Bănci Rothschild din Franța, în timpul guvernării socialiste din anii 80? Recunoaștere. La ceremonia anunţării cotaţiei zilnicea a aurului de la Londra,  participă obligatoriui un membru al familiei Rothschild.
ROTHSCHILD, PUTEREA BANCHERILOR : (ILUMINAȚII-FAMILII CELEBRE-BANCHERI) Totul a început în evul mediu, când  monarhiile sau înglodat în datorii, făcute în special în timpuri de război. Regii se fereau să impoziteze populația pentru a strânge fonduri,  măsură extrem de nepopulară, ei au preferat, să împrumuta bani de la creditori. Astfel a luat nașterea conceptului de "datoria națională." Toate țările lumii cu câteva excepții (Arabia Saudită, China, Israelul)  sunt înglodate în datorii, există un debitor și există un creditor - dar nu știm clar câți si cui sunt bani datorați? Aceasta se datorează unei gaști de bancheri internationali. Cei patru piloni bancari americani - Bank of America, JP Morgan Chase, Citigroup și Wells Fargo- dețin cei patru piloni petrolieri ; Exxon Mobil, Royal Dutch / Shell, BP Amoco și Chevron Texaco); în tandem cu Deutsche Bank, BNP, Barclays și alți giganti europeni. Dar monopolul asupra economiei globale nu se termină prin deținerea companilor petrolierei. Cele patru bănci majore sunt deținătoare de active la toate corporațiile din top 500- indiferent de activitatea au Conform unor Teoreticieni ai Conspiratiei cele 4 bănci sunt deținute de către o organizație numită US Trust Corp, deținută la rândul ei de către opt familii care, împreună cu dinastiile regale din Arabia Saudită, controlează proprietatea tuturor băncilor importante din lume: "Ei sunt Goldman Sachs, Rockefeller, Kuhn și Lehman-Loebs din New York; Rothschild din Paris și Londra; Warburg din Hamburg; Lazards de la Paris; și Israel Moise Seifs din Roma. ...dar cele opt familii sunt de fapt doar o singură familie, din cauza ca fiecare dintre aceste  dinastii bancare crescute între secolele XIX și XX, sau căsătorit cu membrii ai familiei Rothschild.
ROSWELL: (ENIGME- EXTRATEREȘTRII). Roswell, New Mexico este locul cel mai popular din cazuistica OZN-urilor. în istoria recentă. Legenda- spune că a existat un accident a unui OZN în iunie-iulie 1947.

SHANTI DEVA ; (REÎNCARNARE, MISTERE) Shanti Deva (1926 - 1987). În 1930, Shanti Deva, o  indiancă în vârstă de patru ani, le-a spus părinţilor că a trăit înainte într-un loc numit Muttra, sub numele de Ludgi că a avut trei copii şi că a murit la naşterea ultimului,  . Pentru că fata continua să povestească astfel de întâmplări, părinţii săi au început să facă investigaţii. Au descoperit că, într-adevăr, există un sat cu acel nume şi că o femeie pe nume Ludgi murise recent acolo. În momentul în care au dus-o pe Shanti acolo, copila a început să vorbească dialectul local, ba chiar şi-a recunoscut fostul soţ şi copiii. Apoi a povestit 24 de întâmplări amănunţite despre viaţa sa anterioară, care i-au confirmat spusele. Însuș liderul Mahatma Gandhi  s-a întâlnit cu Shanti Deva și a înființat o comisie pentru a investiga acest caz deosebit de reincarnare.


SICRIILE DE PLASTIC, LAGĂRELE DE CONCENTRARE SI FEMA (NOUA ORDINE MONDIALĂ): În apropierea Atlantei în statul american Georgia, pe lângă un drum principal există 500.000 de sicrie de plastic. Foarte frumos stivuite și la la vedere, sicriele aparțin Agenției Federal Emergency Management. FEMA este o agenție a Departamentului pentru Securitate Internă (US Department of Homeland Security) având ca scop coordonarea activitătilor  de urgenta in urma dezastrelor naturale pe teritoriu SUA. Teoreticienii conspirației cred că Fema pe lângă sutele de mii de sicrie deținute a construit în S.U.A mai multe lagăre de concentrare. Ele sunt  pregătite pentru instituirea stării de asediu și  uciderea a milioane de americani. (GRAD DE POPULARITATE MEDIU-POPULARITATE MARE IN RÂNDUL MILIȚIILOR DE DREAPTA AMERICANE)
”SINUCIDEREA” LUI  MARILYN MONROE. (CONSPIRAȚII- SERVICII SECRETE) Norma Jean Mortenson, cunoscută sub numele de Marilyn Monroe este gasită moartă in apartamentul sau. Marilyn era complet goală, iar pe noptieră se afla un tub de sedative extrem de puternice. Toate indiciile aratau ca era o "sinucidere curată". Pentru adeptii T.C. sinuciderea e "prea curată". In plus, foarte multe persoane si organizatii ar fi fost interesate de moartea actritei: J.F Kennedy, Robert F. Kennedy, F.B.I, C.I.A, Mafia - toti aveau motive intemeiate sa-si doreasca moartea ei. Marilyn a fost amanta lui J.F.K dar si a lui R.F.K si din aceasta cauza, F.B.I si C.I.A o considerau "o amenintare la adresa sigurantei nationale". De asemenea, a fost amanta si celebrului mafiot Sam Giancana. Exista supozitii ca Marilyn Monroe a fost asasinata de "oameni in negru" din cauza ca, in cursul unei sedinte de amor, J.F.K i-ar fi dezvaluit blondei actrite existenta vietii extraterestre.( GRAD DE POPULARITATE: MARE)
SHAKESPEARE NU A EXISTAT: (MISTERE ALE ISTORIEI) AdeptiI teoriei conspiratiei, sustin ca Shakespeare nu era decât un grăjdar simplu si un actor analfabet, adevaratul autor fiind Edward de Vere, conte de Oxford (sau după alte teorii Francisc Bacon  1561-1626).  Nu există nici o ramasită a unui manuscris original, nicio  scrisoare adresata producatorilor, patronilor, colegilor de trupa. In celebru sau testament, Shakespeare nu aminteste nimic de "operele sale" literare. lasandu-i stapânire sotiei doar "cel de-al doilea pat al său și mobila din casă" In toate dramele si comediile sale William Shakespeare se evidentiază printr-o exceptională cunoastere a istoriei, politicii, geografiei si protocolului de la curtea regală , la care e putin probabil sa fie cunoscator un om atat de obisnuit. De remarcat că cel care l-a introdus pe Edward De Vele în ecuație a fost Sigismund Freud. Azi majoritatea membrilor mișcării anti-Stratford sunt adepții lui Edward de Vele. Filmul artistic american Anonymous din 2011, tratează acest subiect.


TĂBLIȚELE DE LA SINAIA ( ENIGME ALE ISTORIEI).  Inițial din aur, tăblițele și alte comori importante, monede de aur, pietre prețioase, în total, câteva sute de kilograme de metal preţios.- au fost găsite la Sinaia in timpul constructiei palatului Peleș. Guvernul condus de Lascăr Catargiu a oferit in dar, toată comoara, lui Carol I printr-o donatie. Ulterior Carol rămas fără fonduri necesare pentru constructia palatului Peles topeste aceste tăblițe, regele a dispus totuşi ca, înainte de a fi topite, vestigiile antice să fie copiate în aliaj tipografic. Copiile ar fi rămas la Peleş până în 1947-1948, când, după venirea comuniştilor la putere, au fost transferate la muzeul din Bucureşti.      
TEHNICI DE DOMINAȚIE PLANETARĂ (ILUMINAȚII) : 1) Promovarea oamenilor politici, slabi, amorfi , cu caractere pătate, ușor de distrus de mass media din mâna iluminaților si care iși datorează ascensiunea iluminaților, sprijinirea tuturor partidelor indiferent de orientarea lor 3) Asasinarea ”curată” a celor deveniți incomozi printr-o ”moarte naturală” atacuri de cord induse, accidente auto false și sinucideri, ușor de realizat datorită controlului total al servicilor secrete si poliției. 4) Inginerie socială. Printr-un învățământ programat populația trebuie să devină o gloată ușor de manipulat grupurile sociale să devină mixte, amestecat rasial, etnic si religios, cu o morală slabă, tradiții diluate, standarde scăzute de educație și voință minime. Cei cu aptitudini speciale vor fi instruiți pentru a servi Illuminatilor pentru scopurile tehnice, de securitate sau  parte a aparatului de propagandă. Introducerea de grupuri de imigranți în toate țările pentru a crea  decalaje, animozități

TRIBURILE PIERDUTE ALE LUI ISRAEL (MISTERE ALE ISTORIE) Iacob, fiul Patriarhului Abraham, a fost redenumit Israel atunci cand Dumnezeu i s-a revelat in timp ce acesta părăsea Padn-Aram, si l-a binecuvantat. Iacob a avut 12 fii, dintre care fiecare a devenit tatăl câte unuia dintre cele douasprezece triburi ale lui Israel: Reuven, Shimon, Levi, Yehuda, Issachar, Zevulun, Dan, Naphtali, Gad, Asher, Joseph, Benjamin. Cele Zece Triburi care compuneau Regatul nordic al Israelului au fost cucerite de către  regele asirian Shalmaneser V în secolul VIII î.e.n și au fost exilate către Mesopotamia, Medes, Siria si Iraq din zilele noastre. Cele Zece Triburi nu au mai fost vazute de atunci. În zilele noastre mai multe grupuri își revendică apartenența de la cele 10 triburi pierdute ale Israelului.
TSUNAMI DIN ANUL 2004 A FOST CAUZAT DE UN EXPERIMENT NUCLEAR INDIAN: la care au participat și experți din SUA și din Israel. Mai multe publicații din Egipt și Orientul Mijlociu au susținut că India, în cursa nucleară cu Pakistanului, a achiziționat tehnologie nucleară sofisticată din Statele Unite și Israel, acestea din urmă "arătându-se gata să coopereze cu India în experimente menite să ducă la exterminarea rasei umane", începând cu regiunile cu densitate mare de populație musulmana din Asia de sud-est.

TRIUNGHIUL BERMUDELOR ESTE UN PORTAL DE TIMP: (ZONE ENIGMATICE) Este o zona din oceanul Atlantic, ea corespunde cu un triunghi care are punctele intre Bermude, Puerto Rico, si Fort Lauderdale. Referitor la acest teritoriu, Columb a scris in jurnalul sau despre "o flacara uriasa" prabusita in ocean, in plus compasul o luase razna, iar echipajul a vazut lumini ciudate pe cer. Notorietatea zonei a crescut permanent, povesti infioratoare marinaresti asupra acestui triunghia au existat aproape intodeauna dar cele mai importante sunt disparitia echipajului de pe Mary Celeste in 1872 si disparitia zborului 19. Pe data de 5 decembrie 1945, 5 bombardiere Avanger au parasit aeroportul naval de la Fort Lauderdale. Acestea nu s-au mai intors niciodată la bază. Bomabardierele Avenger aveau la bord 14 oameni . Ce este ciudat?, inainte sa dispara de pe fata pamantului, ultimul mesaj primit de la zborul 19, a fost repetitia obsesiva a literelor "FT". Nimeni nu a reusit sa inteleaga vreodata acest mesaj. In ultimul secol, in triunghiul bermudelor au disparut aproape 50 de nave si 20 de avioane,, triunghiul este unul din cele doua locuri de pe pamant in care busolele nu arata corect nordul.

URIAȘII DE LA ARGEDAVA (ENIGME ALE ISTORIEI). În nordul acestei lo­ca­lităţi , aflată în județul Bistrița a fost desco­perită, în anul 1926, o cetate dacică ie­şită din co­mun prin mărime sa, săpăturile au fost realizate sub îndrumarea arheologului Vasile Pârvan, care era convins că a gă­sit aici pri­ma capitală a lui Bu­re­bis­ta. Săpături de mai mare amploare au fost reluate între anii 1945-1954, în timpul acestor săpătu­ri arheologice (la care au participat si 30 de localnici) s-ar fi des­co­perit sche­letele a 80 de uriaşi, adică uma­noizi î­nalţi de aproximativ 4 me­tri, imediat după apariția primelor oseminte localnicii au fost îndepărtați. Descoperirea scheletelor uriașilor nu este singulară nici in România nici in lume, existâns sute de descoperiri asemănătoare făcute pe tot mapamondul. (după mărturia unui fost minier Ion Moiș, in galeriile de la Roșia Monta a fost descoperit scheletul unui uriaș de circa 10 m lungime) Ce este ciudat? Aceste descoperiri evidente nu sunt popularizate..e ca si cum oficialitățile ar  zice ”lumea nu este pregătită pentru asa ceva”. Adevăr. Pe de altă parte trebuie să recunoaștem că nu există dovezi clare, palpabile, arheologice despre existența unei asemnea rase de giganți și că toate aceste poze uluitoare care circulă pe net sunt luate de pe un site de photosopat: Worth1000 -Archaeological Anomalies.


VALUL SFINTEI VERONICA: Artefact celebru deținut de biserica catolică. Conform hagiografiei se sustine că in a sasea oprire a lui Isus pe drumul crucii, o femeie, Veronica (Vera= Adevăr in latină, Icon= Imagine grecește) ar fi oferită o pânză Lui Isus pentru ca acesta să se șteargă de sânge și sudoare. Există mai multe locații ale acestei pânze, răspândite in tot apusul Europei: Biserica sf Petru din Roma, Palatul Hofburg la Viena, Mânăstirea Sfintei Fețe, Alicante, Catedrala Jaen din Spania, Biserica Sf. Bartolomeu din Genova etc . După cea de la Roma, imaginea cea mai celebră a Sfinei Fețe este cea din orășelul italian Manoppello, unde pe o micută tesătură de mătase (după unele surse din byssus marin -"matase de mare")se poate vedea chipul unui barbat. Chipul nu este nici pictat, nici tesut. Pretioasa relicva este expusa de cinci secole intre două plăci de cristal in biserica unei mânăstiri aparținând fratilor capucini.
VÂRCOLACII : Vârcolaci, de asemenea, cunoscuti sub numele de lycanthropes, sunt oameni care iși schimbă (în anumite circumstanțe) înfățișarea in animale. După cum sugerează și numele, forma aceste creaturi bizare  este acea a unui om- lup. Ciudățenia constă in faptul că legendele despre vârcolaci sunt aproape universale. In evul mediu au fost executați mai multi ”vârcolaci”, cel mai macabru caz al fost al unui german pe numele Peter Stumpp (sau Stubbe), care a fost prins in momentul metamorfozei sale. El a mărturisit crime ingrozitoare, canibalism si incest, fiind executat la 31 octombrie 1589.  

VOYNICH - MANUSCRISUL (MISTERE) Manuscrisul Voynich (după numele anticarului polonez care la descoperit), este un manuscris cifrat, extrem de misterios, încă nedescifrat, despre care nu se cunoaşte nici autorul şi nici data apariţiei. Are forma unei cărţi ilustrate cu 232 pagini. Textul este scris cu litere şi cuvinte (?) neidentificate, fără greşeli, tăieturi sau corecturi. O scriere misterioasă într-un alfabet necunoscut şi fără corespondent în istorie. Desenele sunt executate cu mai puţină strădanie. Ele reprezintă plante, oameni, siluete feminine scaldându-se în bazine diforme, pline cu un lichid ciudat, animale şi teme astronomice. Plantele de exemplu nu au putut să fie identificate fiind inexistente pe pamânt. Manuscrisull ar putea avea un sens oarecare, dar poate fi şi doar o farsă cu aparenţe serioase. Originalul se păstrează în biblioteca Beinecke Rare Book and Manuscript Library  (universitatea Yale), sub numărul de catalog MS 408 (începând din 1969).  Manuscrisul Voynich este considerat ”cel mai bizar document descoperit vreodată”.
ZOMBI: