Translate

BANCNOTA DE 1 $ 1. În realitate, nu bancnota de 1 $ este controversată, ci Marele Sigiliu al Statelor Unite.
 2. La cateva ore dupa adoptarea Declaratiei de Independenta, un comitet alcatuit din Benjamin Franklin (mason din 1731), Thomas Jefferson si John Adams s-a intrunit pentru a concepe Marele Sigiliu, lor li sa alăturat Pierre Eugène, artist. Sigiliu nu a fost aprobat.
 3. La 25 martie  1780, a fost creată o nouă comisie compusă din : James Lovell, John Scott Morin, William Houston Churchill, Francis Hopkinson , artist
 4. 1782. Arthur Middleton, John Rutledge, și Boudinot Elias, William Barton. Charles Thompson, artist
 5. În 1872, piramida neterminată a fost completată cu ochiul "Providentei", plasat deasupra ei.
 6. Până in 1934 au aparut bancnote de 1 dolar care nu aveau imprimat reversul sigiliului. Acesta a ramas necunoscut publicului larg american pana in 1935, cand preşedintele Franklin Roosevelt a cerut Trezoreriei s tiparească pe bancnota de 1 dolar atât fața dar și reversul sigiliului conceput cu 150 de ani inainte. Prima variantă a bancnotei avea "vulturul" in stânga si piramida in dreapta. Roosevelt a cerut mutarea in stânga a piramidei.
 7. Este singurul sigiliu din lume care are o faţă-verso. 


 1. La baza piramidei numeric litere MDCCLXXVI ( numărul roman pentru 1776) . M este  1.000, D este  500, CC este  200, L este 50, XX este 20, VI este 6
  • Dacă tai  literele 1,3,3 dă "DCLXVI," 666.
  • 1776 reprezintă formal, Declaratia de Independenta, insa printre altele reprezinta si anul fondarii lojei francmasonice denumita "Illuminati" de catre Adam Weishaupt (1 mai 1776).
 2. Și sub, motto-ul următor, "NOVUS ORDO SECLORUM." Adică Noua Ordine a Veacurilor.
 3. Celalalt motto – Annuit coeptis, inseamna “inceputul a fost incuviintat”.

 4. Prima fata poarta motto-ul E pluribus unum (Unul dintre cei mulți) care are 13 litere si prezinta un "vultur" (după alte opinii un phoenix ) . Vulturul Bald Eagle a fost ales din cauză că nu se teme de furtună, fiind destul de inteligent să se ridice deasupra ei. purtand in gheare:
  • un manunchi de 13 sageti (în caz că țara este amenințată de război, ea se va apăra), respectiv o ramură de maslin cu 13 frunze (adică noua țară vrea pace) si 13 fructe, avand deasupra capului 13 stele, aranjate deloc intamplator, chiar in forma celebrei Peceti a lui Solomon (maghen David).
  • 13 colonii originare,
   13 trepte ale piramidei,
   13 litere în "Annuit Coeptis",
   13 litere în "E Pluribus Unum,"
   13 stele deasupra vulturului,
   13 bare pe  scut,
   13 frunze pe ramura de măslin,
   13 fructe, și evident,
   13 săgeți. 
  • Aripa dreapta a phoenixului are 32 pene mari, iar cea stânga 33, corelate cu ultimele grade ale Ritului York. Structura Ritului de York in Marea Britanie si Statele Unite contine, cu variatii locale, patru grade: Grade Mestesugaresti - Ucenic, Calfa, Maestru; Grade Capitulare - Maestru al Martorului, Fost Maestru Venerabil, Maestru Desavarsit, Mason al Arcului Regal; Grade Criptice - Maestru Desavarsit, Maestru Regal, Maestru Select, Maestru Superdesavarsit; Grade Cavaleresti - Crucea Rosie, Cavaler de Malta, Cavaler Templier.
 5. Piramida cu 13 niveluri, inscriptiile latinesti Annuit coeptis (13 litere) si Novus ordo seclorum si ochiul "atotvazator" (Ochiul Providenței, ochiul lui Horus) apar pe "revers".
  • Piramida este un simbol francmasonic evident (, francmasonii fara sort, lojile albastre, cluburile francmasonice mascate (Rotary, Lions, etc), ritul York, ritul scotian 1-33, Marele Orient, B'nai Brith, Clubul celor 500 , Clubul celor 33, Consiliul celor 13 (grupare secreta condusa de clanul Rothschild),
  • Haym Solomon  născut în Leszno , Polonia, într-o familie evreiască de sefarzi din Portugalia, este (după unele surse) agentul familie Rothschild și cel care a finanțat armata americană în timpul războiului de independență. Haym Solomon a dat 25 de milioane de dolari pentru salvarea armatei continentale.
 6. Ochiul din varful piramidei este un ochi stang.
 7. Cuvantul "one" UNU este scris de 6 ori. IN GOD WE TRUST se afla in centrul reversului bancnotei, deasupra cuvantului ONE. Din 1938, toate monedele americane au înscris acest motto
 8.  IN GOD WE TRUST- Din 1954 este motto-ul oficial al Statelor Unite. In God We Trust este contestat vehement de separaționiști (cei care susțin că statul și religia nu au nicio legătură) 1. În dreapta portretului lui Washington, se observa emblema Trezoreriei, care inglobeaza simbolurile masonice ale echerului, cheii si balantei si 13 stele dispuse pe echer.
 2. În Statele Unite există numeroase presiuni pentru renunțarea la această bancnotă de 1$ și trecerea la  monedă. 
 3. Caracteristici: 


 • CreatPrin Actul Monetar din 1792, cu o valoare de aproximativ 27.0 g de argint si 17 g aur, in functie de puritatea metalului. 
 • Simbol - $.
 • Lățime:155.956 mm
 • Înălțime: 66.294 mm
 • Greutate:1 gr.
 • Material : 72,3% bumbac și in.
 • Cost: 6,4 cenți
 • Sistem siguranță: Nu are
 • Tipărire: În 2009 Trezoreria Statelor Unite a tipărit 2,636,800,000 de bancnote de 1 dolar. 
 • Bancnota de un dolar dureaza in medie 21 luni de circulație.
 • În partea stangă a fotografiei se află un sigiliu cu o literă în interior, reprezentând banca care a comandat bancnota. Litera respectiva reprezintă numele uneia din cele 12 districte de banci, care împreună alcătuiesc Rezerva Federala a Statelor Unite. 
 • (1) A = Boston, (2) B = New York City, (3) C = Philadelphia, (4) D = Cleveland, (5) E = Richmond, Va., (6) F = Atlanta, (7) G = Chicago, (8) H = St. Louis, (9) I = Minneapolis, (10) J = Kansas City, (11) K = Dallas, (12) L= San Francisco. Tot pe faţă este inscripţionată în patru colţuri o cifra între 1 şi 12 care corespunde de asemenea uneia din cele 12 bănci federale.