Translate

MARCA ”NOTORIE” A STELEI ESTE UN PLAGIAT.


Marca Barcelona-Steaua.png
Evolution-logo-Steaua-Dinamo-Bucarest.jpg
Așa-zisa marcă ”notorie” a clubului Steaua pare a fi un plagiat după marca echipei catalane C.F Barcelona din perioada 1941-1944.
După ocuparea Cataloniei de către trupele franchiste, clubul barcelonez a fost considerat (de către regimul fascist al dictatorului Franco) o primejdie la adresa Spaniei si a fost trecut pentru o perioadă sub administratia guvernului de la Madrid. La rândul său, logo-ul este o copie a simbolisticii diviziei spaniole SS AZUL.
Cum s-a realizat plagiatul. In editia 1971/1972 a Cupei Cupelor, Steaua Bucuresti a eliminat CF Barcelona  (1-0 si 2-1). In vizita de la Barcelona, unul dintre oficialii echipei Steaua a primit cadou un album cu istoria clubului barcelonez.

Nici măcar numele de ”STEAUA” nu este original fiind imprumutat de către Clubul Armatei române in 1961 după numele clubului sportiv al ministerului de interne iugoslav, Fudbalski klub Crvena Zvezda (Steaua).

---------------
Nimic nu este intâmplător in lumea asta. Nimeni nu isi pune intrebarea de ce dispar echipele tradiționale ale Bucurestiului si ale provinciei: De ce au fost eliminate rând pe rând marile cluburi: Universitatea Craiova, Farul Constanta, Poli Timisoara, ”U” Cluj, Rapid Bucuresti, Petrolul ploiesti si urmează Steaua si Dinamo (da!da). Toate aceste cluburi emblemă sunt inlocuite de clone si cluburi bizare, fără traditie si fără suporteri.
”Sistemul” a detectat după revoltele din Piața Universității din iarna lui 2012 (revoltă care a dus la căderea guvernului Boc) importanta covârșitoare a ultrasilor   in miscările de stradă. Din acel moment soarta marilor cluburi a fost decisă.
Screenshot from 2017-01-17 10:13:50.jpg
DIVIZIA SS ”AZUL”
MARCA CU SPICE.png
STEMA CU SPICE3.png
STEMA LUI GIGI