Translate

Despre Logo-ul FCSB-ului (Steaua)


DESPRE LOGO-UL  ECHIPEI FCSB (STEAUA)


Noul logo ales de Gigi Becali (nu stim cine l-a desenat), este un scut rotund albastru impărtit in 4 de o cruce rosie (crucea rosie este crucea Sf Gheorghe, patronul spiritual a lui George Becali) la mijloc este o stea galbenă in opt colturi, asa numita OCTOGRAMA.  In România octograma mai este folosită si de către comunitatea secuiască (drapelul secuilor),  o formă de octogramă este folosită si de către SRI. In iconografia creștin ortodoxă, steaua in opt colturi este denumită ”Steaua de la Betleem” .
Sub numele de Rose Selbu, octograma este cel mai folosit model de tricotat in Norvegia si Marea Britanie. Octograma a mai fost folosită ca simbolistică in fotbalul românesc de către echipa VENUS.
In tot cazul Gigi Becali pare obsedat de acest tip de stea (pe care o numeste ”steaua creștină”). in locuinta sa de la Pipera chiar in fața intrări in casă sunt realizate doua stele in 8 colturi din marmura,
Gigi Becali este un tip foarte inteligent dar nu foarte educat, el al rămâne surprins (să nu zicem crăcănat) să afle că asa zisa ” stea crestină” de pe logo-ul FCSB-ului este simbolul statului musulman Azerbaidjan.
FCSB nu este singura echipă de fotbal din Europa care are o cruce pe stemă, Barcelona, A.C Milan si FC Bologna au la rândul lor câte o cruce roșie (pe fond alb) pe logo (aici este vorba de catedralele care sunt reprezentative pentru orasele respective.
Din punct de vedere estetic, logo-ul FCSB-ului este destul de urât, există o infinitate de variante (chiar folosind regulile lui Gigi Becali, octograma si crucea) mai bune decât acest logo hidos.Vezi  mai jos varianele lui Gabones (folosindu-se elementele stabilite de Gigi Becali, crucea si octograma)

1200px-Flag_of_Szekely_Land.svg.pngLogo_FCSB.jpg
steaua-de-la-bethlehem.gif
worldtourism-6491.jpg
Stema Azerbaidjanuluiselbuvott-verdens-stc3b8rste-nrk.jpg

FCSB36.png