Translate

BRANDURI ELECTRONICE SI ELECTROCASNICEBRANDURI ELECTRONICE SI ELECTROCASNICE
ACER - ACME - ADATA - AEG - AKAI - AKITA - AIGO - AIPTEK - ALCATEL - ALIENWARE - ALLVIEW - AMD - AMICA - AMOI - AOC - APACER - APLLE - ARCHOS - ARISE -ARISTON - ARTIC - ASEL - ASUS - AVTECH
ACER: Acer Inc. Gigant taiwanez produce: computere, laptop-uri, netbookuri, servere, monitoare, proiectoare video, camere digitale, smarthphon-uri.
TAIWAN

ACME: Periferice calculatoare: mouse, tastaturi, boxe, memorii USB, huse de protectie pentru telefoane, acumulatori.
Screenshot from 2016-01-05 10:49:58.png

ADATA: Technology Co, Ltd. Firmă taiwanză care produce drive-uri USB, hard disk-uri, carduri de memorie etc
TAIWAN

AEG: Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft AG (AEG) este o firmă germană fondată la sfârșitul secolului XIX de către Emil Rathenau. In prezent brandul AEG apartine firmei Electrolux. Sub numele de AEG se produce aproape toată gama de electrocasnice: frigidere, congelatoare, aragazuri, hote, mașini de spălat, aspiratoare etc
GERMANIA

AKAI - Firmă japoneză fondată in anul 1929 de catre Masukichi Akai. In prezent, compania AKAI produce: amplificatoare si boxe Hi-Fi, televizoare LCD si cu plasma, playere DVD si DVD portabile, Home Cinema, portabile audio, aer conditionat, frigidere, aragazuri. Akai are desfacere pe toate continentele si produce toata gama de televizoare color, smartphone.
JAPONIA

AKITA: Periferice calculatoare: mouse, tastaturi, boxe, memorii USB, huse de protectie pentru telefoane, acumulatori.AIGO: Beijing Huaqi Information Digital Technology Co Ltd.  Produse de stocare digitală (chei USB & hard disk-uri), media playere portabile, telefoane mobile, camere digitale, încărcătoare solare, MP6 - platformă de muzică pe internet....

 • CHINA- anul fondării firmei 1993
CHINA

AIPTEK: Advanced Intelligent Personal Technologies, firmă fondată in 1997. camere video digitale,

TAIWAN


ALIENWARE: Alienware este o companie americană fondată în 1996 de către Nelson Gonzalez și Alex Aguila. Din 2006 a devenit o filială  a gigantului  Dell, Inc. Produsele lor principale laptopuri, notebookuri sunt proiectate special pentru jocuri si au preturi destul de mari.
 

SUA


ALLVIEW: Marcă a firmei VISUAL FAN cu sediul central in Brasov. Inițial firma avea ca obiect de activitate comertul en-gross de produse electronice si electrocasnice. Din aprilie 2004 toate produsele au fost comercializate sub marca proprie ALLVIEW. Tablete, smartphonuri
ROMÂNIA

ALCATEL: Alcatel OneTouch este brandul pentru telefoane mobile si modemuri de bandă largă fabricate de gigantul multinațional din China, TCL Corporation.
 • CHINA
 • Site Alcatel
 • Telefoanele produse in China: Alcatel, Amoi, BBK, Coolpad, Gfive, Gionee, Haier, Hisense, Huawei. Konka, Lenovo, Meizu, OnePlus, Oppo, Sagetel, Vivo, TCL, THL, Vsun, Xiaomi, Zopo, ZTE, ZUK, Wiko
CHINA

AMD: Este unul din marii producători de microprocesoare, plăci de bază și procesoare grafice pentru servere și calculatoare personale.
SUA

AMICA: Amica Wronki SA este o firmă poloneză producătoare de electrocasnice . Firma deține patru branduri Amica, Gram, Hansa și Premier. Amica este brandul principal pentru piețele din Germania și Polonia, Gram este reprezentată în țările scandinave și Hansa pe piețele din Europa de Est. Brandul Premiere este destinat tot pieței germane.
POLONIA

AMOI: Amoi Technology Co. Ltd. Firmă producătoare de electronice din China. A fost infințată in anul 1997. Produce o gamă largă de electronice, inclusiv televizoare si smartphonuri.
 • CHINA - Anul fondării firmei 1997
 • Telefoanele produse in China: Alcatel, Amoi, BBK, Coolpad, Gfive, Gionee, Haier, Hisense, Huawei. Konka, Lenovo, Meizu, OnePlus, Oppo, Sagetel, Vivo, TCL, THL, Vsun, Xiaomi, Zopo, ZTE, ZUK, Wiko


CHINA

AOC Internacional. Amiralul Overseas Corporation a fost fondată în Chicago, de către de Ross Siragusa in anul 1934. Ulterior filiala taiwaneză a firmei americane devine motorul principal iar afacerea se mută in Asia. Din 1978 Amiralul Overseas Corporation devine AOC Internacional. AOC produce: monitoare, televizoare, laptopuri,  PC-uri All-in-One.
 • TAIWAN - fondată în anul 1934
TAIWAN

APACER: Apacer Technology Inc. este o corporație din Taiwan care proiectează și comercializează produse electronice de consum, module de memorie si stocare digitală.


TAIWAN


APLLE inc: Firmă legendară americană din domeniul I.T, a fost fondată la 1 aprilie 1976 de către Steve Jobs, Steve Wozniak, Ronald Wayne. Aplle inc produce Smartphone-uri iPhone, tablete iPad, Calculatoare Macintosh, MacBook, Playere iPod.
SUA

ARCHOS: Este o companie de electronice franceză fondată în 1988 de către Henri Crohas. Archos produce tablete, smartphon-uri, playere media , dispozitive de stocare a datelor.

FRANȚA

ARISE:  ARISE India Ltd. este un producător de electronice si electrocasnice cu sediul în Delhi, India. Firma a fost fondată in 1995 si produce toată gama de aparate electronice si electrice inclusiv televizoare smart si smartphon-uri.


INDIA

ARISTON. Firma Ariston Thermo produce si comercializează centrale de încălzire, boilere electrice, pompe de căldură, încălzire solară . Alte branduri deținute de Ariston: Chaffotteaux, Elco, Racold, CUENOD, ECOFLAM și Thermowatt.
ITALIA

ARTIC: Fost brand românesc, actualmente numele Artic apartine grupului turcesc Arcelik Group: Frigidere, aragaze, mașini de spălat rufe, hote. Arcelik face parte din conglomeratul industrial turcesc Kok, unul dintre cele mai mari grupuri industrial-servicii din Europa.

TURCIA (România)

ASEL: Firmă turcească produce cuptoare cu microunde, calorifere electrice.
TURCIA

ASUS: Compania taiwaneză ASUS produce plăci de bază, plăci grafice, plăci de sunet, discuri optice, PDA-uri, monitoare, laptopuri, servere, dispozitive mobile, carcase, componente de calculatoare și sisteme de răcire pentru calculatoare, tablete, smartphonuri:
TAIWAN

AVTECH: Companie taiwaneză, produce in special  sisteme pentru supraveghere inteligente, drone.

TAIWAN

BABYLISS: Babyliss este o divizie a lui Conair Corporation o corporație multinațională cu sediul in SUA specializată in aparate mici pentru îngrijirea personală, sănătate, înfrumusețare. Aparatele sunt adresate profesioniștilor dar și consumatorilor obișnuiți. Produse de styling şi îngrijire personală, aparate de tuns părul, aparate de tuns barba, ondulatoare de păr etc.

SUA

BAUMATIC:BANG & OLUFSEN: Firmă daneză fondată in 1925 de către Peter Bang și Svend Olufsen. Produce televizoare, sisteme audio, telefoane.


DANEMARCA

BBK: BBK Electronics Corporation este o companie chinezească de electronice, firma a fost fondată in 1995 si produce televizoare, media playere, camere digidale, smartphon-uri (brandul Oppo)
 • CHINA -anul fondării firmei 1995

CHINA

BEKO - Marcă a companiei turcești  ARCELIK A.S. (Arcelik deține si marcile Altus, Blomberg, Arctic, Leisure, Arstil, Elektra Bregenz, Grundig si Flavel). Compania Arcelik este controlată de Koç Holding, cel mai mare grup industrial si de servicii din Turcia si unul dintre cele mai mari din Europa. Sub brandul Beko sunt produse: frigidere, mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, mașini de gătit, aspiratoare, televizoare etc
 • TURCIA- anul fondării 1955

TURCIA

BEATS: Beats Electronics este o divizie a concernului Apple a care produce in special căști și boxe.

SUA

BELKIN: Belkin International, Inc., este un producător american de electronice de consum. Firma a fost fondată in 1986. Produce: routere, switch-uri.


 • SUA- anul fondării firmei 1986
 • Site Belkin

SUA

BENQ: Firmă taiwaneză. Produce: monitoare, boxe, video proiectoare. In general firma este cunoscută pe piața românească pentru monitoarele sale. Rivalii săi pe acest segment sunt: LG, Samsung, Asus, Philips, Aoc. Benq a intrat si pe piața smartphon-urilorTAIWAN

BERTAZZONI: Firmă italiană fondată in 1882. Produce aragazuri, hote.


ITALIA

BIOSTAR: Biostar Microtech International Corp este un producător taiwanez  de hardware pentru computere: plăci de bază, mini-calculatoare, carduri video..


TAIWAN

BLACKBERRY: Companie canadiană BlackBerry Limited  este producator si comerciant de sisteme de comunicații mobile și este cunoscută in general pentru smartphonul său BlackBerry. Compania este listată la Bursa din Toronto si NASDAQ
CANADA

BLAUPUNKT: Blaupunkt GmbH este un producător german de electronice. Firma a fost fondată in 1923. Produce televizoare, radiouri, sisteme audio pentru mașini..

GERMANIA

BLU: BLU Products este o firmă americană producătoare de telefoane mobile (ieftine). Firma a fost fondată în 2009 si are sediul central in Doral, o suburbie a orașului Miami, Florida.SUA

BLUBOO:

CHINA

BORK: BORK este un brand rusesc de electrocasnice .


RUSIA

BOWERS & WILKINS: Bowers & Wilkins este o companie britanică care produce echipamente audio, mai ales difuzoare. B & W a fost fondată în 1966 de către John Bowers.


MAREA BRITANIE

BOSCH: Robert Bosch GmbH este o companie din Germania, înființată la Stuttgart în 1886 de Robert Bosch. Compania este cunoscută după numele scurt, Bosch. Grupul Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de țări
GERMANIA

BOSE: Bose Corporation este corporație americană cu sediul in Framingham, Massachusetts, specializată în echipamente audio: Sisteme home cinema, boxe fără fir si cu fir, căști (wirelles, pentru telefoane etc)

SUA

BRAUN. Braun GmbH este o societate germană de produse de consum deținută de Procter & Gamble. Aparate de ras electrice, uscătoare, periuțe de dinți electrice Oral-B, termometre , monitoare pentru tensiune arterială, râșnite de cafea, prăjitoare de pâine, blendere, storcătoare.
GERMANIA

BREVILLE: Breville este un producător australian de mici aparate pentru bucătărie. Firma a fost fondată la Melbourne, în 1932. Produce espressoare, blendere, fierbătoare, storcătoare, sandwich maker..


AUSTRALIA
CANDY - CANYON - CANON - CARREFOUR HOME - CASIO - CAT - CELKON - CHANGHONG - CHIKONI - CLATRONIC - COOLPAD - COWON - CORSAIR
CANDY: Firmă de electrocasnice cu capital privat, deținută de către familia Fumagalli. Are sediul in Italia intr-un orășel de lângă Milano, Brugherio. Produce toată gama de electrocasnice: frigidere, mașini de spălat, cuptoare, cuptoare cu microunde, aspiratoare.
 • ITALIA - Firmă fondată in anul 1945
ITALIA

CANYON:  Brandurile Canyon si Prestigio apartin lui ASBISC Enterprises PLC o firmă de distribuție  produse IT- (software și hardware) în Europa, Orientul Mijlociu și Africa cu sediul în Limassol,Cipru

CIPRU

CANON: Canon produce și comercializează produse optice, inclusiv camere foto și video, imprimante și copiatoare.
 • JAPONIA- anul fondării firmei 1937
 • Site Canon
JAPONIA

CARREFOUR HOME: Brandul propriu al retailerul Carrefour sub care se vând produsele electrocasnice.

FRANȚA

CASIO: Produce diverse aparate electronice, precum ceasuri de mână, telefoane, camere foto.
 • JAPONIA - anul fondării
 • Site Casio
JAPONIA

CAT: Caterpillar Inc. este o firmă fondată in SUA in anul 1925 care produce utilaje si mașini grele, CAT a creat un  smartphone rezistent produs în China dedicat in special muncitorilor si inginerilor care lucrează in condiții grele.
 • SUA (smartphone produse in CHINA)-anul fondării firmei 1925.
 • Site Cat

SUA

CATLER:


CELKON: Producător indian de smartphon-uri si tablete. Firmă fondată in 2011, produsele sale sunt fabricate in India, Taiwan si China,


INDIACHANGHONG - Este una din cele mai importante firme producatoare de aparatură electronică din China, extinzandu-se și in Statele Unite, Europa, Asia si Australia.
 • CHINA- anul fondării 1958
CHINA

CHIKONI: Chicony Electronics Co, Ltd.  Firma taiwaneză fondată in anul 1983. Firma produce periferice pentru calculatoare, tastaturi, camere web
 • TAIWAN- Anul fondării firmei 1983
TAIWAN

CLATRONIC: CLATRONIC International GmbH este o firmă germană de distributie electrocasnice, fondată în 1985, "Cla" reprezintă numele Classen, fondatorul companiei. Produsele firmei sunt fabricate in general in Asia cu deosebire in China si sunt distribuite prin marile magazine de retail, hipermarketuri si supermarketuri. Produsele casnice Clatronic fac parte din segmentul ieftin: cafetiere, prăjitoare pâine & Sandwichmaker, fierbătoare de ouă, blendere și tocătoare, cântare de bucatarie, aparate de copt, masini de pâine, râșnite electrice pentru piper/sare, grătare, plite electrice si cu inductie, cuptoare cu microunde, aspiratoare.

GERMANIACOOLPAD: Firmă infintată in 1993, in regiunea Hong-Hong, produce smartphon-uri.

CHINA

CORSAIR: Corsair Components, Inc este o firmă americană producătoare de hardware si periferice calculator. Compania a fost infiintata ca Corsair Microsystems în 1994 de către Andy Paul, Don Lieberman, si John Beekley. Module de memorie, carcase, coolere, tastaturi, căști,

SUA

COWON: Firmă taiwaneză producătoare de media playere si accesorii pentru mobil.

TAIWAN

CUBOT: Compania are sediul în Shenzhen, China. Fabrică smartphone-uri cu numele CUBOT

CHINA

CUISINART: Cuisinart este un brand american deținut  de Conair Corporation
SUA.
DAEWOO - DELL - DELONGHI - DENON  - DOOGEE - DURACELL - DYSON
DAEWOO Electronics: Daewoo Electronics a fost înființată în 1999, în momentul divizării conglomeratului sud-coreean Daewoo. Produce: Frigidere, aspiratoare, cuptoare cu microunde, televizoare.

COREEA DE SUD

DELL : Dell Inc este o multinațională cu sediul in SUA- statul Texas. Produce: computere personale. (PC), servere, dispozitive de stocare a datelor, periferice pentru calculatoare, televizoare, monitoare, camere foto, imprimante, MP3 playere,
 • SUA-statul Texas- Anul fondării 1984
 • Site Dell
SUA

DELONGHI: In principal producția Delonghi se află pe segmentul electrocasnice de bucătarie : expressoare, grill&barbeque, prăjitoare paine, roboti de bucatarie, storcatoare fructe, aspiratoare.
ITALIA

DENON: Companie japoneză de electronice fondată in anul 1910. Produce : sisteme home cinema, boxe, playere Blu-ray, tunere, căști, sisteme de muzică wireless.


JAPONIA

DOOGEE: Smartphon-uri
CHINADURACELL: Brand de baterii deținut de firma Procter & Gamble.
AMERICA

DYSON: Firmă britanică creată in 1993 de James Dyson . Firma este cunoscută in special pentru aspiratoarele sale. Dyson mai produce uscătoare pentru mâini, ventilatoare.

MAREA BRITANIE

E-BODA - ECS - ELCO - ELECTROLUX - ELEPHONE  - EIZO - EPSON - ESTAR - EVOLIO - EVOLVEO
E-BODA:  Firmă importatoare de electronice, fondată în anul 2003 și deținută de Alexandru Dragoiu (50%) și Honorius Prigoană, 50% acțiuni.
ROMÂNIA

ECS: Elitegroup Computer Systems este un producător de sisteme electronice, este considerat al cincilea producător mondial de placi de baza PC din lume. (după Asus, Gigabyte, ASRock, MSI).

 • TAIWAN -anul fondării firmei  1987
TAIWAN

ELCO: Este brandul folosit de compania grecească ELCO SA VAYONIS, producător de electrocasnice. Firma a fost fondată in 1960. Aragazuri, boilere, frigidere.

 • GRECIA- anul fondării firmei 1960

GRECIA

ELECTROLUX: AB Electrolux  este companie multinațională cu sediul în Stockholm, Suedia. Electrolux este al doilea  producator de aparate electrocasnice din lume (unități vândute) după Whirlpool. Electrolux deține si brandurile: Chef, Gibson, Corbero, Lehel, Zanussi..etc
SUEDIA

ELEPHONE: Firmă chinezească fondată in 2006, produce smartphon-uriCHINA


ELSACO: Firmă românească inființată in 1994, produce si calculatoare, notebook-uri şi servere,
 • ROMÂNIA - Anul fondării firmei: 1994
 • Site Elsaco
ROMÂNIA

EIZO: EIZO Corporation a fost fondată 1968, a adoptat numele actual în 1999. Produce monitoare pentru calculator, monitoare industriale si medicale..
 • JAPONIA- Anul fondării firmei 1960
 • Produse premium
 • Monitoare
JAPONIA

EPSON: Seiko Epson Corporation: Face parte din grupul SEIKO: Epson este unul dintre marii producători mondiali de imprimante. Fabrică si laptopuri, proiectoare, case de marcat, componente LCD
JAPONIA

ESTAR: Brand românesc fondat in 2012

 • ROMÂNIA -anul fondării brandului 2012

ROMÂNIA

EVOLIO: Brandul Evolio este detinut de catre compania TELEVOICE. Tabletele, smartphone-urile, sistemele de navigatie GPS.
ROMÂNIA

EVOLVEO: Brand cehesc: Smarthphonuri, Dual HD DVB-TCEHIA

FUJITSU - FINLUX - FOXCONN - FRANKE - FUNAI -
FUJITSU- Siemens Computers. Al treilea producător mondial, după venituri din industria I.T
JAPONIA

FINLUX: In momentul de față brandul ”Finlux” este deținut de firma turcească Vestel. Anterior brandul a fost detinut de Nokia, Semi-Tech din Hong-Hong, compania norvegiană Otrum Electronis si cumpărat in 2006 de firma turcească Vestel. Televizoare.
 • TURCIA -anul nașterii brandului 1964.
 • Facebook Finlux
TURCIA

FOXCONN: Hon Hai Precision Industry Co, Ltd / Foxconn Technology Group, firmă fondată in 1974, este cel mai mare producător de electronice contractor din lume. FOXCONN are fabrici in Asia, Europa, Mexic și Brazilia, fabricile sale produc aproape 40 la suta din piata mondială de electronice.
 • CHINA - anul fondării firmei 1974.
CHINA

FRANKE: Firmă elvețiană creată in 1911 de Hermann Franke . Mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, plite, cuptoare,combine frigorifice, hote, mașini profesionale si semi-profesionale de cafea..
 • ELVETIA- Anul fondării firmei 1911
 • Segmentul Premium
ELVEȚIA

FUNAI - In Europa functionand in Germania In Statele Unite , Funai este comercializat sub marcile : Emerson, Sylvania, Pye si Symphonic Din 2008 colaboreaza si cu Philips producand impreuna sub numele de Magnavox televizoare cu ecran plat. Compania mai produce DVD-uri si Blue-Ray pentru Denon , DVD-uri pentru Toshiba , camere digitale pentru Kodak si imprimante pentru Dell si Lexmark:
JAPONIA

GAGGENAU: GAGGENAU Hausgeräte este un producător german pentru produse de uz casnic high-end . Cuptoare de convecție cu montare pe perete, cuptoare cu microunde, aparate de cafea, aspiratoare, frigidere, congelatoare și frigidere combi. ..

GERMANIA

GAGGIA: Gaggia este o companie italiană producătoare de mașini pentru cafea, în special espressoare. Compania este detinuta de Saeco International Group, o divizie a gigantului olandez Philips. Compania produce si alte aparate pentru bucătărie.
 • ITALIA
 • Site GAGGIA

ITALIA

GAINWARD: Companie taiwaneză producătoare de plăci video.

TAIWAN

GASTROBACK: face parte din firmele producătoare de aparate mici de bucătărie

GENIUS: Brandul Genius apartine lui KIE (KYE Systems Corp) dispozitive pentru calculatoare: tastaturi, mausuri, controlori pentru jocuri (joystick-uri etc.).
TAIWAN

GEMBIRD: Gembird Software Ltd este o firmă olandeză care fabrică periferice, a fost fondată in 1997. Gembird este o firmă destul de puternică care are propriile sale fabrici in China.

OLANDA

GIGABYTE a fost fondată în 1986:  Plăci Video, componente PC, periferice, Laptop-uri si desktop PC, servere și telefoane mobile (denumite Gsmart)..
SUAGIONNE: Firma Gionee Comunication Equipment Co Ltd. a fost fondată în 2002. Gioone este unul dintre cei mai mari producători de smartphon-uri din China . Pentru Europa Gionee colaborează cu Allview.
CHINA

GLEM GAS: Infintată la Modena in Italia in 1959, Firma Glem Gas produce: Aragazuri, plite, hote, frigidere, mașini de spălat vase...
 • ITALIA- Anul fondării firmei 1959

ITALIA

GO CLEVER: Brand polonez la origine (dar care fabrică totul în China). Navigatoare GPS-uri, tablete, telefoane mobile, media playere, accesorii și periferice calculatoare.
POLONIA

GOODRAM: Este un brand al firmei poloneze Wilk Elektronik producător de memorii; usb flash drive, carduri de memorie, module de memorie, hard diskuri..concurentă: A-data, Asus, Kingstone, Seagate, Western Digital, Verbatim, Toshiba, Samsung...


POLONIA

GOPHONE: GooPhone este un producător de smartphon-uri, tablete și ceasuri inteligente cu sediul în Shenzhen, China. Compania  este celebră pentru clonele făcute după smartphon-uri de marcă cum ar fi iPhone, Samsung Galaxy ..
CHINA

GO PRO: Firmă americană fondată in 2002. Produce camerele video - HERO - si accesorii de montaj pentru camerele sale.

SUA

GORENJE: Firma Slovenă fondată in 1959 are 4% din piața continentală si este unul dintre cei mai mari opt producători de electrocasnice din Europa. Alte mărci care aparțin lui Gorenje sunt Mora, ATAG, Pelgrim, Etna, KÖRTING și Sidex. Colaborează cu Swarovski, Pininfarina, Karim Rashid, și Ora-Ïto.Produce:  Aragaze, frigidere, mașini de spălat aspiratoare, boilere, fiare de călcat, blendere

SLOVENIA

GRUNDIG: Companie germană producătoare de bunuri electronice de larg consum fondată de Max Grundig în 1945. Brandul aparține firmei turcești Beko. Televizoare, sisteme audio, cafetiere, ondulatoare păr
 • GERMANIA (TURCIA)- Anul fondării brandului 1945
GERMANIA (TURCIA)

HAIER - HANSA - HAMA - HITACHI - HEINNER - HEWLETT-PACKARD - HISENSE - HUAWEY - HOOVER - HTC - HAMA- HOTPOINT ARISTON: HUMAX -
HAIER: Cea mai mare companie producătoare de electrocasnice din China. Are toată gama de aparatură electrocasnică: frigidere, aspiratoare, maşini de spălat, lăzi sau combine frigorifice, aragazuri, mixere, blendere, televizoare, tablete, smartphonuri, aparate de aer condiționat.

CHINA

HANSA: Brandul Hansa aparține grupului polonez de electrocasnice Amica Wronki SA. Sub brandul Hansa sunt produse: masini de spalat rufe, masini de spălat vase, aparate frigorifice, aragazuri..
 • POLONIA- Anul fondări brandului 1992
POLONIA

HAMA- Hama GmbH & Co KG este unul dintre principalii producători de accesorii, dar și produse din industria fotografiei, video, audio,
multimedia, periferice pentru calculator, cabluri etc. De asemenea, Hama este un mare distribuitor de diverse alte produse.

GERMANIA

HITACHI - Compania japoneză a pornit in 1910 ca un service de aparatura electrica in 1932 produce primul frigider electric iar in 1959 produce primul computer tranzistorizat.
 • JAPONIA- anul fondării 1910
 • Site Hitachi
JAPONIA

HEINNER: Apartine grupului Network One Distribution (NOD) deţinut de Iulian Stanciu (patronul Flanco si emag): Produsele Heinner activează pe segmentul mediu de preţ și sunt realizate în China şi Turcia. Frigidere, aspiratoare, maşini de spălat, lăzi sau combine frigorifice, aragazuri, mixere, blendere, storcătoare, maşini de găurit, polizoare, becuri, aparate de aer condiţionat, ventilatoare.....

ROMÂNIA

HEWLETT-PACKARD. HP, este o companie de IT cu sediul în Palo Alto, California, SUA. Compania este specializată în producerea calculatoarelor personale, laptopuri, servere, imprimante, produse soft , monitoare etc. HP este mare producător de imprimante.
SUA

HISENSE: Hisense Co, Ltd. este o companie chinezească producătoare de electrocasnice și electronice. Hisense vinde produse sub mai multe branduri : Combine, Kelon și Ronshen. Hisense este, de asemenea, un mare producător de OEM-uri (branduri care nu sunt legate de Hisense, la comanda altor firme)

CHINA

HUAWEY: Huawei Technologies Co. Ltd. Firma a fost fondată în 1987 de către Ren Zhengfei, ofițer al armatei chineze. Ren Zhengfei este in continuare presedintele consiliului de administratie. Comunicatii, tablete, smartphonuri..

CHINA

HOOVER: Companie americană producătoare de aspiratoare fondată in 1908. Pentru Europa, brandul este deținut de firma italiană Candy

 • SUA- anul fondării firmei 1908
 • Site Hoover.

SUA-ITALIA

HTC:  High Tech Computer Corporation, este o companie  din Taiwan. Firma a fost înființată in 1997. Produce smartphon-uri și tablete.
TAIWAN

HOMTOM:

CHINA

HOTPOINT ARISTON: Hotpoint Ariston – este un sub-brand al italienilor de la Indesit pentru Europa si al americanilor de la General Electric pentru America.

 • SUA-ITALIA - Anul fondării firmei 1911
 • Electrocasnice: mașini de spălat, frigidere, aragazuri, cuptoare, aspiratoare..
SUA-ITALIA

HUMAX : Este o companie de electronice din Taiwan. Firma a fost fondată in 1989. receptoare satelit, dvd recordere..
 • TAIWAN -firmă fondată in 1989

TAIWAN
IIYAMA  - ILVE - INDESIT - INTEL -
ICOO:

CHINA

IHUNT: iHunt Technology este o companie romaneasca ce produce, importa si distribuie telefoane mobile rezistente, smartphone-uri.

ROMÂNIA

IIYAMA: iiyama Corporation . Firmă japoneză producătoare de monitoare pentru calculator, monitoare medicale, televizoare. Compania a fost fondata in 1973.


JAPONIA


ILVE: Firmă italiană fondată in anul 1952. Produce cuptoare cu microunde, aragazuri, mașini de spălat vase, mașini de cafea
 • ITALIA- anul fondării firmei 1952

ITALIA

INDESIT: Acesta este unul dintre cei mai importanți producători europeni de electrocasnice: mașini de spălat rufe, uscătoare, mașini de spălat vase, frigidere, congelatoare, mașini de gătit, hote, cuptoare și plite. Firma a fost fondată in 1975 și este listată la bursa din Milano din 1987. Alte branduri ale grupului Indesit sunt Hotpoint și Scholtès.
 • ITALIA- anul infințării 1975
 • Electrocasnice: mașini de spălat, frigidere, aragazuri, cuptoare, aspiratoare..

ITALIA

INTEL: Cel mai mare producator de cipuri din lume, plăci de bază, servere, produse de netoworking si comuncatii.
 • SUA- Anul fondării 1968
 • Site Intel

SUA

IOCEAN: Brand chinez pentru smartphon-uri

CHINA
IRIVER: Iriver este o un brand al companiei sud-coreene ReignCom, brandul este folosit pentru media playere.

TAIWAN
Jola - JVC -
JOLLA: Este o firmă finlandeză. Firma este designer, dezvoltator și furnizor de dispozitive mobile, smartphon-uri, tablete..


FINLANDA

JVC. Victor Company of Japan, Ltd sau JVC este o companie japoneză fondată în 1927. In Japonia produsele JVC sunt vândute sub brandul Victor.

 • JAPONIA- anul infiintări firmei 1927

JAPONIA

KARBONN - KARCHER - - KENWOOD -  KING - KINGSTON -KINZO - KITCHENAID -  KONKA - KRUPS -  KUVINGS
KARBONN: Karbonn Mobiles este una dintre cele mai mari companii producatoare de telefoane mobile din India.

INDIA

KARCHER: Alfred Kärcher GmbH & Co. KG este o firmă germană fondată in 1935.  Kärcher este producător de aparate de curățat: aspiratoare, mașini de curățat cu presiune, produse pentru curățat.


GERMANIA

KEGEYAO: HK Kegeyao International Trading Limited, produce, Laptopuri, Tablete, televizoare smart, camere digitale

CHINA

KENWOOD: Firmă englezească fondată in anul 1947. KENWOOD este una dintre firmele importante producătoare de aparate pentru bucătărie. Din anul 2001, KENWOOD a fuzionat  cu De'Longhi.

 • MAREA BRITANIE - Anul fondării 1947
 • Site Kenwood

MAREA BRITANIE

KING:KINGSTON Technology Company. Este cel mai mare producător independent de module de memorie DRAM , are în prezent mai mult de 16% din cota de piață.
 • SUA - anul fondării
 • Site Kingston

SUA

KINZO: Companie olandeză, fabrică scule electrice
 • OLANDA - anul fondării firmei
 • Site Kinzo


OLANDA

KITCHENAID: KitchenAid este un  brand deținut de Whirlpool. Ustensile si aparate de bucătărie: Espressoare, blendere, mixere, prăjitoare de pâine, roboți de bucătărie
SUA


KONIKA MINOLTA: Konica Minolta este o companie japoneză fondată în ianuarie 2003, prin fuziunea companiilor Konica și Minolta. Produce: copiatoare, imprimante laser, periferice multifuncționale ...


JAPONIA

KONKA: Konka Group Co. Ltd. Producător chinez de electronice si electrocasnice: Produce: Televizoare, frigidere, aparate de bucătărie, smartphonuri ..

 • CHINA- anul fondării firmei 1980
 • Smartphon-uri


CHINA

KRUPS: Este un producător german de aparate pentru bucătărie. Krups (ca si Rowenta, Moulinex, Tefal) face parte din consortiu franco-german SEB. Pe acest segment, Krups concureaza cu De'Longhi, Sunbeam, Braun, Russell Hobbs, Bosch, Black & Decker. KRUPS este cunoscut in special pentru espressoare.
GERMANIA-FRANȚA

KUVINGS:

LANIX - LAVA -  LEXMARK - LOGITECH - LOGILINK - LENOVO - LIEBHERR - LITE-ON - LG - LETV
LANIX: Firmă mexicană de electronice. Firma are capital 100% mexican si a fost fondată în 1989, produce pc-uri,  tablete, smartphon-uri.


MEXIC

LAVA:

INDIA


LEAGOO: Brand al firmei OTEDA Industrial (OTEDA Group). Firmă fondată in anul 2003 cu sediul la Hong-Hong. Smartphon-uri.

CHINA

LEXMARK: Companie AMERICANĂ producătoare de imprimante

SUA

LOGITECH: Companie elvețiană care produce periferice pentru calculatoare: tastaturi, mouse, boxe, camere web.

ELVEȚIA

LOGILINK: Cabluri, periferice


GERMANIA

LENOVO. Lenovo este o companie chineză de IT și este numărul patru mondial în producția de PC-uri, firma a fost înființată în anul 1984 la Beijing cu o investiție inițială de 25.000 USD.
 • CHINA - anul fondării 1984
 • Fecebook Lenovo
 • Smartphon-uri

CHINA

LIEBHERR: Conglomerat industrial german, alături de excavatoare, utilaje pentru minerit, macarale, containere portuare, Liebherr produce și frigidere și congelatoare.

GERMANIA

LITE-ON: Companie taiwaneză care produce în principal electronice de larg consum, LED-uri, monitoare, placi de baza, DVD-uri

TAIWAN

LG Electronics: Telefoane, televizoare, aspiratoare, monitoare frigidere, masini de spălat
 • COREEA DE SUD- Anul infințării
 • Facebook LG
 • Smartphones LG
 • Televizoare LG

COREEA DE SUD

LETV: Leshi Internet Information & Technology, este o companie de divertisment din China, și una dintre cele mai mari companii de video online din China. Firma a fost fondată in anul 2004. Produce smartphon-ul LeTV
 • CHINA - anul fondării firmei 2004

CHINA

MAKITA - MAXELL -  MAYERBACH - MARANTZ- MARSHALL -MEDION - MEIZU - METABO - METALICA- MICROMAX - MICROSOFT- MIDEA - MITO - MIELE - MOULINEX - MOTOROLA - MSI - MYRIA -
MAKITA: producătorul japonez de scule electrice Makita Corporation a fost fondat in 1915 de către  Mosaburo Makita . Makita operează in toată lumea si are fabrici in Japonia, Brazilia, Mexic, Canada, China, România (Brănești județul Ilfov). Makita detine 40% din piata japoneza de unelte electrice, si 20% din piata mondiala in domeniu (conform proprilor declarații)
JAPONIA

MAXELL: Hitachi Maxell, este o companie japoneză de electronice fondată in 1940. Produce: baterii, discuri optice (CD, DVD, DVS-RW), Stickuri USB....


JAPONIA

MAYERBACH:

MARANTZ: Firmă infiintată in 1953. Produse audio din clasa high-end,


JAPONIA

MAXWEST:

MEDIATECH: MediaTek Inc este o companie taiwaneză fondată in 1997. Firma proiectează, fabrică și vinde  dispozitive hardware și cipuri semiconductoare, DVD-uri. Este cunoscuă in special pentru procesoarele sale puternice pentru smartphon-uri. Rivalii săi pe acest segment sunt: Qualcomm, NVidia, Samsung.

TAIWAN


MEDION: Medion SA este o companie germană, fondată in 1984, producătoare de electronice si electrocasnice: calculatoare, televizoare, frigidere, prăjitoare de pâine, echipament de fitness. Actionar majoritar al firmei este grupul chinez Lenovo
 • GERMANIA anul fondării firmei 1984
 • Site Medion
GERMANIA

MEIZU: Meizu Technology Co, Ltd.   Meizu a început ca un producător de playere MP3 și MP4 . Din 2008, Meizu se concentrează pe producerea de smartphone-uri. Meizu este unul dintre primii zece producatori de smartphone-uri din China, cu 8,9 milioane de unități vândute în întreaga lume, în prima jumătate a anului 2015.

CHINA

METABO: Brand al firmei Metabowerke GmbH cu sediul în Nürtingen, Germania fondată în 1920 . Metabowerke GmbH este un producător de scule electrice,
 • GERMANIA - anul fondării 1920
 • Site Metabo


GERMANIA

METALICA: S.C. METALICA S.A. este o firmă din Oradea care produce aragazuri.

MICROSOFT: Periferice calculatoare, mouse, tastaturi, controler

SUAMIDEA: Producător chinez de electrocasnice. Midea a fost fondată in 1968 ca atelier de fabricare a capacelor pentru sticlă. Astăzi este una dintre marile firme ale Chinei. Grupul Midea produce frigidere, mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, cuptoare cu microunde, ceainice, dozatoare de apă,  aspiratoare. Productia principală este axată pe aparate de aer condiționat, vândute sub brandul Midea sau branduri externe


CHINA

MIELE: Companie germană de electrocasnice, fondată la sfârsitul secolului XIX de către Carl Miele și Reinhard Zinkann. Miele se află pe segmentul premium si fabrică toate tipurile de electrocasnice: Frigidere, aspiratoare, aparate de gătit, hote, plite, esspresoare, fiare de călcat, mașini de spălat rufe..
 • GERMANIA- Anul fondării firmei 1899
 • Produse Premium

GERMANIA

MICROMAX: Micromax este o firmă indiană producătoare de electronice cu sediul  in Gurgaon.  Compania a fost fondată in anul 2000 si este unul dintre marii producători de smartphon-uri pe segmentul low-cost din India.
 • INDIA - anul fondării firmei 2000

INDIA

MIKROTIC:

MITO: MITO Mobile este o firmă din  Indonezia fondată în 2006.  Fabrică smartphon-uri.

 • INDONEZIA - Anul fondării firmei 2006

INDONEZIA

MIVAR: Firmă fondată de  Carlo Vichi în 1945 în Milano. Mivar este ultima fabrica italiană de televizoare. Are o fabrica în Abbiategrasso la 20 km de Milan.
 • ITALIA- fondată in 1945
 • Fabrică televizoare

ITALIA

MOULINEX: Brand deținut de grupul francez SEB (Société d 'Emboutissage de Bourgogne). Un mare consorțiu francez, care produce aparate mici. SEB deține si brandurile Rowenta, și Tefal.


FRANȚA-GERMANIA

MOTOROLA: Microprocesoare, tablete, telefoane mobile, smartphonu-ri.

SUA

MSI (Micro-Star International Co., Ltd) hardware pentru calculatoare: plăci de bază, plăci grafice, laptop-uri, PC All-in-One periferice.
 • TAIWAN- Anul fondării
 • Site MSI.

TAIWAN

MYRIA: Brand al firmei Altex. Brandul Myria a fost lansat în 2007. Produce: PC Desktop, tablete, sisteme de sunet, accesorii de gaming, căști, radio cu ceas,  produse pentru bucătărie, radio mp3 auto, smartphon-uri.

ROMÂNIA

NEC - NEF - NETGEAR - NJOY - NIKON - NINTENDO - NOKIA -NVIDIA - NUBIA
NEC -  Nippon Electric Company pana in 1983 cand a devenit NEC , mai putin in Japonia unde a ramas cu numele initial. in 1994 se deschide in germania NEC Europe, Ltd iar in 1996 in China NEC (China) Co, Ltd-
 • JAPONIA - Anul fondării
JAPONIA

NETAC: Netac Technology Co Ltd. Firmă fondată in 1999. Netac produce OEM și ODM (Original Equipment Manufacturer (OEM) produse ori componente, fabricate in baza schitelor de design furnizate de compania care va comercializa ulterior acele produse ori componente. Original Design Manufacturer (ODM) este folosit pentru a descrie companiile care fabrica, dupa propriul design, un produs vandut ulterior sub alt brand). Netac produce: Memorii flash USB, MP3 playere, unități HDD / carcase, periferice calculatoare...

 • CHINA - anul fondării firmei

CHINA

NEFF: Producător german de aparate electrocasnice high-end. Firma are sediul în Munchen, a fost fondata în 1877 și este o filială deținută integral de BSH Hausgeräte GmbH. Produce: Cuptoare convenționale, cuptoare cu microunde, plite, mașini de spălat vase, frigidere, congelatoare, mașini de spălat rufe, uscatoare.

 • GERMANIA - anul fondării firmei 1877


GERMANIA


NETGEAR: Netgear, Inc este o companie americană fondată in 1996, produce routere, hub-uri...

 • SUA - anul fondării firmei 1996

SUA

NJOY: Brand al firmei Dai-Tech SRL. Tablete, căști audio, periferice calculatoare . Brandul functionează pe piețele din Balcani si Europa de Est.

ROMÂNIANIKON: Nikon Corporation  produce și comercializează aparate foto și produse conexe industriei optice: obiective foto, binocluri sau microscoape.
 • JAPONIA- Anul fondării
 • Site Nikon

JAPONIA

NINTENDO:

JAPONIA

NOBLEX; Brand al producătorului argentinian Grupo Newsan, sub acest nume se vând o gamă largă de produse: Laptop-uri, tablete, combine audio, radiouri, televizoare smart, aer condiționat, smartphon-uri etc

ARGENTINA

NOKIA:  Firma Nokia Corporation a fost fondată in 1865. 1990, diviziile de cauciuc, cabluri și electrocasnice au fost vândute pe rând.
FINLANDA

NVIDIA: Nvidia Corporation este multinațională cu sediul in California-SUA, firma a fost fondată in 1993. Produce in special unități de procesare grafică. NVidia se află în concurență directă cu Advanced Micro Devices (AMD)" Radeon.

 • SUA- anul infințării 1993

SUANUBIA: Nubia este un sub-brand al celor de la ZTE, vinde telefoane direct pe internet.
CHINA
OMEGA - OLYMPUS - ONIDA - ONKYO - ONEPLUS- OPPO - ORION JAPAN - ORION - OSRAM - OURSONN
OLYMPUS: Olympus Corporation este o firmă japoneză fondată în 1919. Produce: aparate foto, căsti audio, Olympus se bucură de o cotă majoritară din piața mondială de endoscoape.

JAPONIAONEPLUS: Producător de smartphon-uri apărut in decembrie 2013. ONEPLUS are sediul în Shenzhen, China si este o firmă ”fiică” a lui Oppo.
CHINA

ONIDA: Onida este un brand de electronice deținut de societatea indiană MIRC Electronics Limited producător și distribuitor de electronice. Produsele firmei, comercializate sub brandul "Onida", includ televizoare, sisteme audio, playere audio, mașini de spălat.

INDIA

ONKYO: Onkyo Corporation este o firmă japoneză de electronice specializată in sisteme audio: home cinema, boxe...


JAPONIA

OPPO: Brand al Companiei chinezești BBK Electronics Corporation producătoare de echipamente electronice.
 • CHINA - anul fondării firmei 2004
CHINA

ORION: Orion Electric Co., Ltd. este o compania japoneza infiintată in anul 1958 la Osaka. Firma Orion produce: Televizoare LCD, monitoare calculator, DVD playere sisteme home theater, sisteme de navigație, DVD playere portabile, boxe, MP3 / MP4 playere, mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, aragaze ,cuptoare cu microunde.
 • JAPONIA- anul fondării firmei 1958
 • Există o confuzie de nume intre ORION JAPAN si ORION UNGARIA
JAPONIA

ORION: Orion Electronics Ltd a fost înființată în 1913 în Ungaria. Acum este deținută de către o firmă din Singapore. Orion Ungaria isi comercializeaza produsele doar in Europa de est si cumpara dvd playere OEM din fabrici aflate in China si Turcia pe care-si pune emblema.
 • UNGARIA- anul fondării 1913
 • Site Orion

UNGARIA-SINGAPORE

OMEGA: Periferice calculatoare, mouse, tastaturi, huburi

OSRAM: Osram GmbH este o corporație multinațională cu sediul în München si o divizie a conglomeratului industrial Siemens AG . In America centrală si de nord (Mexic, USA, Canada) produsele Osram sunt vândute sub brandul Sylvania

GERMANIA

OURSSON: Firmă elvețiană, produce aparate de gătit.

ELVEȚIA
PACKARD BELL - PANTHEC -PAROT -  PHILIPS - PLANTRONICS - PANASONIC - PIONEER - PlayStation - PRESTIGIO
PACKARD BELL: Packard Bell a fost achizitionata de compania Acer Inc. cu sediul central in Taiwan, iar entitatile asociate, alaturi de marca Gateway, reprezinta acum al treilea cel mai mare fabricant de PC-uri notebook din lume.
OLANDA-TAIWAN

PANDA: Panda Electronics este o companie producătoare de electronice cu sediul in Hong Hong. Produce smartphon-uri, televizoare Grupul Panda colaborează cu guvernul comunist din Coreea de Nord.

CHINA

PANTHEC: Companie sud coreeană care produce telefoane mobile. Infiintata in anul 1991.


COREEA DE SUD

PAROT: Parrot SA este o companie  franceză cu sediul în Paris, Franța. Firma  a fost fondată în 1994 si produce: căști audio, sisteme inteligente pentru plante, drone si minidrone...

FRANȚA

PENTAX: Brand pentru aparate foto al firmei Ricoh Company, Ltd.


JAPONIA

PHILIPS: Royal Philips Electronics: Este impărțiră in Philips Consumer Electronics ( aparatura electronica ) +  Philips Domestic Apliances ( aparatura electrocasnice ) +  Personal Care ( aparatura de ingrijire cosmetica )  , Philips Lighting ( Becuri si alte dispozitive de luminat ) si Philips Healthcare ( aparatura medicala ). Compania Philips , are sucursale pe toate continentele , in toate tarile importante. Televizoare, monitoare, aspiratoare, fiare de călcat, aparate electrice de ras, periuțe de dinti....
OLANDA

PLANTRONICS: Este o companie americană inființată in 1961, producătoare de echipamente de comunicații audio pentru întreprinderi și consumatori. Este cunoscută pentru căștile sale.

SUA

PANASONIC - Face parte din Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Din 1955 foloseste pentru prima data denumirea Panasonic la unele produse in 1965 apare si brand-ul Technics apartinand aceleiasi companii sub care dezvolta divizia de aparatura audio de inalta fidelitate.

JAPONIA

PIONEER - . Brandul apartine firmei Sharp, produce televizoare cu ecran LCD si Plasma avand reprezentate pe toate continentele.
JAPONIA

PlayStation: Console, jocuri. Brand deținut de Compania Sony Computer Entertainment.
 • JAPONIA
JAPONIA

PRESTIGIO: Este un brand al firmei ASBIS. Produsele Prestigio sunt vândute în peste 70 de țări.


CIPRU

Qilive - QUANTA
QILIVE: Este brandul retailerului Auchan, sub această marcă sunt produse: frigidere, televizoare, ventilatoare, cafetiere, smartphon-uri, mouse, tastaturi. telecomenzi, carduri memorie...


FRANȚA


QUANTA: Quanta Computer Incorporated este o firmă din Taiwan, producătoare de hardware computere. Quanta este cel mai mare producător  de notebook-uri din lume. (branduri: Apple, Compaq, Dell, Gateway , Hewlett-Packard etc). Firma a fost fondată in 1988.
 • TAIWAN - anul fondării firmei 1988
 • Site Quanta

TAIWAN
RADEON - REMINNGTON - RPC - ROADSTAR- ROWENTA - RUSSELL HOBS
RADEON este un brand de produse de calculator, inclusiv unități de procesare grafică, memorie cu acces aleator. Brandul a fost lansat în anul 2000 de către ATI Technologies, care a fost achiziționat de AMD in 2006.

SUA

REMINGTON: Brand care aparține societăți americane Spectrum Brands, Inc sub această marcă sunt produse mici aparate electrocasnice: aparate de ras electrice, aparate de tuns, ondulatoare,

SUA

RICOH:

JAPONIA
RPC: Brand al firmei Dai-Tech SRL, care mai deține si brandul Njoy
 • ROMÂNIA - anul fondării 2003
ROMÂNIA

ROADSTAR: Compania japoneză cu sediul central in Elvetia. Produce aparatură audio.
logoROADSTAR.gif


ELVETIA (Japonia)

ROHNSON:


ROWENTA: Robert Ferdinand August Weintraud (1860-1927) a fondat firma Robert Weintraud GmbH & Co KG în 1884,  marca Rowenta, este un  acronim al numelui complet al companiei, si a apărut în decembrie 1909
 • GERMANIA- anul infințării firmei 1884. Anul nasterii brandului 1909

GERMANIA-FRANȚA

RUSSELL HOBS: Russell Hobbs este un producător de aparate de uz casnic din Anglia.MAREA BRITANIE

SANDISK - SAMSUNG - SANYO - SCARLETT - SEAGATE - SEBO - SERIOUX - SMARTISAN - SIEMENS - SKYWORTH-  SONY - SHARP - SMAILOR
SANDISK: Firmă americană producătoare de carduri de memorie. in 2004, compania SanDisk a inventat standardul microSD. SanDisk este al treilea mare producator de memorie flash din lume. La sfârșitul anului 2015 Western Digital au anunțat achiziția  firmei SanDisk contra sumei de 19 miliarde de dolari.

SUA

SANYO: Este cel mai mare producător mondial de baterii reîncărcabile. Pachetul majoritar a lui Sanyo apartine firmei Panasonic.
JAPONIA

SAMSUNG.  Este o companie din Coreea de Sud care a fost infiintata in 1938. Produce absolut toată gama de electronice, electrocasnice si IT. Numele companiei inseamna “ Trei Stele “ in limba coreeană.
COREEA DE SUD

SCARLETT: Brand rusesc inregistrat in Marea Britanie, sub acest brand sunt vândute: fiare de calcat, aspiratoare, calorifere electrice, ventilatoare, roboti bucatarie, mixere, prajitoare pâine, aparate pentru cafea, fierbătoare apă, hote, cuptoare, aparate de uscat parul, aparate de indreptat parul, masini de tuns, periuțe electrice de dinți, aparate de masaj, cântare etc
 • MAREA BRITANIE (Rusia) - anul fondării firmei 1996

MAREA BRITANIE RUSIA

SEAGATE: Seagate Technology PLC este o companie producătoare de componente de stocare a datelor.

 • S.U.A- (sediul legal in Irlanda )-Anul infințării 1978


SUA-IRLANDA

SEBO: Brand de aspiratoare deținut de firma Stein & Co GmbH
 • GERMANIA - Anul fondării firmei 1978
GERMANIA

SERIOUX:  (pronuntat Siriux). Brandul aparține grupului Network One Distribution (NOD), deținut de omul de afaceri   Iulian Stanciu ( care conduce si eMag si retailerul de electronice Flanco). PC desktop, periferice calculatoare, volane, gamepad-uri, joystick-uri, căşti, încărcătoare+acumulatori, boxe, carduri memorie, smartphonuri...

ROMÂNIA

SIEMENS Concern industrial german fondat de către Werner von Siemens în anul 1947. Siemens este una dintre marile firme ale Europei cu activități în mai multe domenii. Siemens se ocupa si cu producerea de echipamente electrocasnice și electronice.
GERMANIA

SKYWORTH: Hong Kong Skyworth Digital Holdings Co, Ltd, firmă chinezească fondată in 1988: Produce televizoare, sisteme audio-video, sisteme de securitate, smartphon-uri


CHINA

SISWOO: Producător chinez de smartphon-uri are sediul in Shenzhen. Kuppy GmbH din Kiel (Germania) este responsabil pentru vânzări, marketing și service, pe zona germană (Germania, Austria, Elveția).

CHINA


SHARP - Sharp Corporation a fost fondată in 1912, numele provenind de la unul din primele sale produse , un creion mecanic : Ever-Sharp mechanical pencil. Compania produce toata gama de electronice: televizoare, panouri solare, telefoane mobile, echipamente de divertisment audio-vizual, videoproiectoare, imprimante-multifuncționale, cuptoare cu microunde, aparate de aer condiționat, case de marcat..
JAPONIA

SMAILO: Brandul aparține firmei AROBS Transilvania Software. Sisteme de navigatie gps, tablete, camere foto si video.

ROMÂNIA

SMARTISAN: Smartisan Technology Co, Ltd. este o companie chinezească care produce, proiectează si vinde aparatură electronică. Firma a fost fondată in anul 2012


CHINA   

SONY: Sony este unul dintre cei mai importanți producători de electronice, aparatură video, echipamente de comunicații, console de jocuri video. Firma a fost fondată in 1946.
JAPONIA
      

STAR LIGHT

 • ROMÂNIA- Anul apariției 2015
 • Site STAR LIGHT

TCL - TEFAL - TEKA - TELETECH - TENDA - THERMADOR - THL SMART - THOMSON - THRUSTMASTER- TOSHIBA -TP-LINK - TRUST
TCL :TCL Corporation este o companie multinațională  de electronice cu sediul în Huizhou, China. Proiectează, dezvoltă, produce și vinde televizoare, telefoane mobile, aparate de aer condiționat, mașini de spălat, frigidere și aparate electrice si electrocasnice  mici.
 • CHINA- anul fondării firmei
 • Site TCL
 • Telefoanele produse in China: Alcatel, Amoi, BBK, Coolpad, Gfive, Gionee, Haier, Hisense, Huawei. Konka, Lenovo, Meizu, OnePlus, Oppo, Sagetel, Vivo, TCL, THL, Vsun, Xiaomi, Zopo, ZTE, ZUK, Wiko

CHINA

TEFAL: Aparate de gătit: blendere, friteuze, grătare electrice, roboți de bucătărie, storcătoare de fructe si legume, feliatoare si răzătoare, cafetiere,

GERMANIA-FRANTA

TEKA: Grupul TEKA este o companie multinationala fondată in Germania in anul 1924. Este un punct de reper european în chiuvete, hote de evacuare, plite si cuptoare.

 • GERMANIA- Anul fondării firmei 1924

GERMANIA

TELEFUNCHEN: brand de origine germană folosit in special pentru televizoare si radio-uri.


TELETECH: televizoare Teletech sunt un brand al firmei Altex si sunt realizate de către firma turcească VestelTENDA: Tenda Technology este o firmă specializată in echipamente si dispozitive de retea.

THERMADOR: THERMADOR a fost fondată în 1916 de către William E. Cranston, Brand al lui BSH Hausgeräte GmbH. Produce: cuptoare, aspiratoare.
images.jpeg

THL:

 • Site THL

CHINA

THOMSON

THRUSTMASTER: Firmă americană fondată in 1990 care produce periferice pentru PC-uri: joystick-uri, game controllers, volaneSUA

TOSHIBA - Companie creată în 1939 prin fuziunea a două companii , Tokyo Denky si  Shibaura Seisakuso. Din 1978 denumirea oficiala devine Toshiba Corporation. Toshiba este pionier in multe domenii cum ar fi : primul radar ( 1942 ) , televizoarele tranzistorizate si cuptoarele cu microunde ( 1959 ) , laptopul ( 1986 ) , DVD-ul ( 1995 ).
 • JAPONIA- anul infințării 1939
 • Site Toshiba
JAPONIA

TP-LINK

TAIWAN

TRUST:

UMI  - UTOK

UMI:
CHINA

UTOK: Brand care apartine firmei Skin Media (proprietar Camil Perian). Skin Media este importator si distribuitor pentru Nikon, Toshiba, Logitech, Lexar, CodeMasters si Adata.


 • ROMÂNIA- Anul apariției brandului 2012
ROMÂNIA

VAILLANT - VAIO - VERBATIN - VESTEL - VIVO- VONINO
VAILLANT: Una dintre cele mai importante firme, producătoare de sisteme de incălzire din lume. A fost fondată in 1874 de către Johann Vaillant. Grupul deține si mărcile Hermann, Bulex, AWB, Glow-worm și DemirDöküm. Centrale termice conventionale - Centrale termice cu tehnica condensatiei - Centrale termice de pardoseală - Instant de apa calda menajera - Boilere - Sisteme solare

GERMANIA

VAIO: VAIO Corporation, este un producător japonez de computere personale (Japan Industrial Partners Inc. ("JIP") deține 95% restul de 5 % din actiuni sunt detinute de firma SONY).
 • JAPONIA - Anul fondării firmei 1996
 • Site Vaio

JAPONIAVERNEE: Producător chinez de smartphon-uri
CHINA

VERBATIN: Verbatim Americas, LLC este o filială a firmei  Mitsubishi Chemical Holdings Corporation. Verbatin produce și  comercializează suporturi de stocare, carduri sd, memorii flash USB, toate tipurile de DVD-uri.

JAPONIA

VERZO: Companie cehească înființată în 2010 care fabrică  smartphon-uri. Primul  model se numește Kinzo.

 • CEHIA- Firmă fondată in 2010
 • Site VERZO
 • Smartphon-uri
CEHIA

VESTEL- Vestel Elektronik Sanayi Ve Ticaret A.Ș este un mare producător turcesc de electrocasnice si electronice, deține foarte multe branduri si subranduri: Universum , Techwood , Bluesky , Watson , Seg , Medion , Bush , Grandin , Alba , Techline, Tesla etc, Produce toata gama de electrocasnice: Televizoare, frigidere, aragazuri, aspiratoare..

TURCIA

VIVO: Vivo Electronics Corp. este un producător chinez de smartphon-uri cu sediul în Dongguan. Firma a fost fondată în 2009, si are o prezență activă în mai multe țări din Asia.

CHINA

VONINO : Companie înregistrata în SUA, lansată în 2009. Produse Vonino sunt fabricate în China și distribuite în lume sub numele Vonino.
SUA

VORWERK: Companie cu sediul in Wuppertal-Germania. Firma a fost fondată in 1884. VORVERK practică vânzarea directă prin reprezentanți. VORWERK distribuie aparate de uz casnic, în special multifuncționalul de alimente Thermomix, aspiratoare, carpete.

GERMANIA
WALTON - WALTON Groupe este un gigant industrial din Bangladesh cuprinde Walton Motors, Walton Mobile și Walton Electronics. Walton electronics produce toată gama de electrocasnice: frigidere, aspiratoare, televizoare, hote, cuptoare. Walton Mobile produce smartphon-uri.

BANGLADESH

WESTERN DIGITAL: hard diskuri. Rivalul cu care Western Digital domină piața mondială este firma Seagate Technology .

SUA

WESTWOOD: Brand deținut de firma Domo

ROMÂNIA

WICKEDLEAK:
INDIA

VIKO:
FRANȚA

WINK: Brand al lui eMag. device-uri mobile şi accesorii, Smartphonuri, tablete.
 • ROMÂNIA -anul fondării brandului 2015

ROMÂNIA

WHIRLPOOL: Multinațională americană fondată in 1911 de către Louis Upton si Emory Upton.  Whirlpool este cel mai mare producător de electrocasnice din lume. Mașini de spălat, frigidere, aspiratoare, aragazuri, mașini de bucătărie, cuptoare cu microunde
SUA

XEROX: Corporatie multinatională cu sediul in SUA. Firma a fost fondată in 1906. Xeros produce și comercializează imprimante, copiatoare, scanere și alte produse digitale.

SUA

XIAOMI: Xiaomi Inc.  o companie fondată in 2010 cu sediul in Beijing, este unul dintre cei mai mari producatori de smartphone-uri din lume.


CHINA

XOLO: este o firmă si un brand indian, filială a firmei Lava. Produce: smarhphon-uri, laptop-uri.
INDIA
YEZZ: Yezz este un brand al firmei Avenir Telecom unul dintre cei mai mari distribuitori europeni de produse și servicii de telecomunicații.

 • FRANȚA - anul fondării firmei 1989
 • Smartphon-uri
FRANȚA

YOTAPHONE: Yota este un furnizor de servicii de telefonie mobilă în bandă largă și producător de smartphon-uri, companie rusă este cunoscută pe plan international pentru smartphon-ul Yotaphone.

RUSIA

ZANUSSI - ZELMER - ZOPO - ZOTAC - ZTE
ZANUSSI: Compania a fost înființată în anul 1916 de Antonio Zanussi și a fost cumpărată de producătorul suedez de electrocasnice Electrolux în anul 1984.


ITALIA (Suedia)


ZELMER: Zelmer S.A este o firmă poloneză înființată in anul 1951. In zilele noastre face parte din grupul german BSH Electrocasnice Group.

POLONIA

ZOPO: Brandul apartine firmei Shenzhen ZOPO Communications Limited Company.  Smartphonul Zopo are o crestere importantă pe piata mondială.


CHINA

ZOTAC: ZOTAC International Limited este o companie chinezească producătoare de hardware, plăci de bază, plăcii grafice .
 • CHINA - anul fondării firmei
 • Site Zodac
CHINA

ZTE: Firma ZTE Corporation o companie chinezească fondată in 1984 cu sediul în Shenzhen , Guangdong , China  ZTE este al 4-lea cel mai mare furnizor de telefonie mobila din lume
 • CHINA- fondată in 1984
 • Site ZTE

CHINA

ZUK: ZUK mobile este un brand de smartphon si o firmă filială a lui Lenovo

 • CHINA

CHINAA+ - ACER - ACME - ADATA - AEG - AKAI - AKITA - ALCATEL - ALIENWARE - ALLVIEW - AMICA - AMOI - AOC - APACER - APLLE - ARCHOS - ARISTON - ARTIC - ASUS - AMD
CANDY - CANYON - CANON - CARREFOUR HOME - CASIO - CAT - CHANGHONG - CHIKONI - CLATRONIC - COOLPAD - CORSAIR
DAEWOO - DELL - DELONGHI - DURACELL - DYSON
E-BODA - ELCO - ELECTROLUX - ELEPHONE  - EIZO - EPSON -eSTAR - EVOLIO - EVOLVEO
FUJITSU - FINLUX - FOXCONN - FRANKE - FUNAI -
GAGGENAU - GAINWARD -GASTROBACK- GENIUS - GIGABYTE - GLEMM GASS - GO CLEVER - GORENJE - GRUNDIG
HAIER - HANSA - HITACHI - HEINNER - HEWLETT-PACKARD - HISENSE - HUAWEY - HOOVER - HTC - HAMA- HOTPOINT ARISTON:
ILVE - INDESIT - INTEL -
JVC
KARBONN - KINGSTON - KONKA - KRUPS -
LAVA -  LEXMARK - LOGITECH - LENOVO - LIEBHERR - LITE-ON - LG
MAKITA - MAYERBACH- MARSHALL - MEIZU - METABO - METALICA- MICROMAX - MICROSOFT- MIDEA - MITO - MIELE - MOULINEX - MOTOROLA - MSI - MYRIA -
NEC -  NETGEAR - NJOY - NIKON - NINTENDO - NOKIA -NVIDIA - NUBIA
OPPO - ORION JAPAN - ORION - OSRAM - OMEGA -
PACKARD BELL - PHILIPS - PLANTRONICS - PANASONIC - PIONEER - PlayStation - PRESTIGIO

RADEON - REMINNGTON - ROWENTA - RUSSELL HOBS
TCL - TEFAL - TEKA - TELETECH - TENDA - THERMADOR - THL SMART - THOMSON - THRUSTMASTER- TOSHIBA -TP-LINK-TRUST
UTOK
VAILLANT - VAIO - VERBATIN - VESTEL - VIVO- VONINO
WALTON - WESTERN DIGITAL - WESTWOOD - WINK